Mandiant, ο νέος παίκτης κατά της e-κατασκοπείας

Το ολοκαίνουργιο κέντρο επιχειρήσεων της εταιρείας διαδικτυακής ασφάλειας, Mandiant, φαίνεται φυσιολογικό με την πρώτη «ματιά». Τα γραφεία στον τρίτο όροφο, με θέα μια λίμνη στο Redwood City, στην Καλιφόρνια, έχουν ονομαστεί από το Star Trek, όπως μια κουζίνα που ονομάζεται 10-Forward.

Σε μια μεγάλη κεντρική αίθουσα ελέγχου, που ονομάστηκε Bridge, μερικοί τεχνικοί ασφάλειας εργάζονται ήσυχα μπροστά από τις οθόνες των υπολογιστών τους, ψάχνοντας

για «παράξενη» δραστηριότητα στα δίκτυα υπολογιστών των εκατοντάδων πελατών της Mandiant, σε όλο τον κόσμο.

Μια μεγάλη οθόνη στον τοίχο δείχνει μια εικόνα της Γης, από το διάστημα, που αναδεικνύει τις εισερχόμενες και εξερχόμενες δραστηριότητες των δικτύων σε κάθε χώρα. Η Mandiant παρακολουθεί ολόκληρο τον πλανήτη, μια εκτύπωση όμως στο γραφείο ενός τεχνικού, δείχνει ότι αυτές τις μέρες, η εταιρεία εστιάζει κάπου πιο συγκεκριμένα.

«Το να κατηγορείς την Κίνα για κυβερνοεπιθέσεις χωρίς αποδείξεις είναι αντιεπαγγελματικό και αβάσιμο», αναφέρει ένα απόσπασμα από μια πρόσφατη δήλωση της κινεζικής κυβέρνησης. Η Jennifer Ayers, η οποία διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις στο Redwood, παίρνει την εκτύπωση και τη διπλώνει στη μέση.

Ομάδες hacking από την Κίνα, στρέφονται εναντίον μεγάλων βιομηχανιών των ΗΠΑ, στο χώρο της ενημέρωσης, των ενεργειακών υποδομών, ακόμη και σε κυβερνητικούς οργανισμούς. «Μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι οι επιθέσεις αυτές είναι μέρος της δουλειάς τους», λέει ο Richard Bejtlich, Υπεύθυνος Ασφάλειας της Mandiant, και τα δεδομένα συχνά μεταφέρονται από τις ομάδες hacking σε κινεζικές εταιρείες.

Για να σταματήσει τέτοιου είδους επιθέσεις, η Mandiant χρησιμοποιεί αντισυμβατικές μεθόδους. Ομάδες τριών έως πέντε ειδικών παρακολουθούν το σύστημα υπολογιστών κάθε εταιρείας – θύματος, μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει μήνες. Αφού έχει εντοπίσει κάθε κενό ασφάλειας και το μέρος του κακόβουλου λογισμικού στο δίκτυο του πελάτη, η Mandiant διώχνει τους «κακούς» και σε ορισμένες περιπτώσεις, αντικαθιστά κάθε «μολυσμένο» μηχάνημα μέσα σε 48 ώρες.

Πηγή: SecNews.gr

The post Mandiant, ο νέος παίκτης κατά της e-κατασκοπείας appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα