Handelsblatt: Η Κύπρος οδεύει στον γκρεμό

Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt αναφέρεται στην κρίση στη Μεγαλόνησο λέγοντας πως «Η Κύπρος οδεύει στον γκρεμό» και τονίζει πως το κυπριακό κοινοβούλιο «απέρριψε το πακέτο του Eurogroup και ο κόσμος στη Λευκωσία πανηγυρίζει αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα.

Όπως σημειώνει, η ψηφοφορία στη Βουλή

«σημαδεύτηκε από ισχυρά αντιευρωπαϊκές αναφορές».

Η Süddeutsche Zeitung κάνει λόγο για «φυγή στην αγκαλιά της Ρωσίας» και προσθέτει πως αν η Κύπρος εγκαταλείψει την Ευρωζώνη και μόνο η Ρωσία την διασώσει, «το νησί θα γίνει φέουδο της Μόσχας». Το σενάριο της κυπριακής καταστροφής μάλιστα χαρακτηρίζεται ως « κάτι παραπάνω από οικονομική καταστροφή και έχει μετατραπεί σε πολιτική κρίση».

«Αβέβαιο το μέλλον της Κύπρου» σχολιάζει η Deutsche Welle, η οποία προσθέτει πως το Eurogroup είναι ακόμα πρόθυμο να προσφέρει στήριξη, αν και «η Λευκωσία κοιτάζει στην πλευρά της Μόσχας».

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel επισημαίνει ότι το θέμα έχει εξελιχθεί σε «δοκιμασία δύναμης» μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κύπρου.Χαρακτηρίζει το ποσό για τη διάσωση της Κύπρου «σχεδόν αμελητέο, αλλά εάν το Eurogroup υποχωρήσει, θα έχει γίνει σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να εκβιαστεί». Όπως και να έχει, αναφέρει το Spiegel, «ο χρόνος πιέζει, οι τράπεζες δεν μπορούν να μείνουν κλειστές για πάντα».

The post Handelsblatt: Η Κύπρος οδεύει στον γκρεμό appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα