Euroφασισμός και τα μυαλά στα κάγκελα…

Το κείμενο αυτό το έγραψα εχθες το βράδυ. Πίστευα λοιπόν ότι θα έχω αντιδράσεις για αυτά που λέω για την Γερμανία. Ευτυχώς λοιπόν που μίλησε ο καθηγητής Albrecht Ritschl
και κάποιοι θα τα δούν από πρώτο χέρι.
Δεν έχω δυο ήμερες που γύρισα από την “πολιτισμένη” Ευρώπη και έχω μια αίσθηση πικρίας και απογοήτευσης.
Μιλάμε για την “πολιτισμένη” Ευρώπη που δεν ξέρει τι θα πει δημοκρατία. Δεν ξέρει τι θα πει δημοκρατία διότι με την λογική του “αποφασίζομεν και διατάζομεν” απαγόρευσε από μια “ελεύθερη(?)” και “ισότιμη” χώρα να κάνει......
δημοψήφισμα
για το αν θέλει η όχι το νέο (στενότερο) κουστούμι που της ράβει. Όπως είχε απαγορεύσει και στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία να κάνουν εκλογές χωρίς πρώτα να έχουν ψηφίσει τους προϋπολογισμούς τους βάσει των εκεί μνημονίων…
Μιλάμε για την “πολιτισμένη” Ευρώπη που .......

υπέγραψε και εφαρμόζει στο ακέραιο την Συνθήκη της Λισσαβόνας (το περίφημο Ευρωσύνταγμα) χωρίς να δεχτεί να γίνει δημοψήφισμα σε κάθε χώρα ενώ σε αυτές που έγινε και το αποτέλεσμα ήταν όχι απλά ..αγνοήθηκε.

Μιλάμε για την “πολιτισμένη” Ευρώπη που στέλνει υπεράκτιους δικτάτορες -με το εύηχο όνομα Τρόικα- να υπαγορεύουν το τι μέλη γενέσθαι στις ζωές των κατοίκων μιας χώρας που όμως για την “πολιτισμένη” Ευρώπη είναι απλά νούμερα σε μια στατιστική.
Μιλάμε για την “πολιτισμένη” Ευρώπη που κοιμάται ήσυχη το βράδυ γνωρίζοντας ότι το 20% του πληθυσμού μιας χώρας είναι άνεργο δίχως μπορώντας να καλύψει τις βασικές του ανάγκες αλλά δικαιολογεί την υποκρισία της “ησυχάζοντας τις αγορές”.
Μιλάμε για την “πολιτισμένη” Ευρώπη που απειλή λαούς ολόκληρους ότι θα τους οδηγήσει στην καταστροφή εάν δεν υποκύψουν στους εκβιασμούς της.
Μιλάμε για την “πολιτισμένη” Ευρώπη που “ξαφνικά” κατάλαβε ότι οι ‘Ελληνες πολιτικοί είναι λαμώγια και αφερέγγυοι και “ξαφνικά χαλάστηκε”. Το γεγονός ότι τόσα χρόνια συνδιαλέγονταν με αυτούς τους πολιτικούς μάλλον δεν τους λέει κάτι για την ευφυΐα τους και την αντίληψη τους εκεί στην “πολιτισμένη” Ευρώπη.
Μιλάμε για την “πολιτισμένη” Ευρώπη που αντιλαμβάνεται το ρίσκο του δανειζόμενου σε μια δανειακή σύμβαση άλλα μάλλον αγνοεί το ρίσκο του δανειστή.
Μιλάμε για την “πολιτισμένη” Ευρώπη που μας έβαλε με τον στανιό στον περίφημο “μηχανισμό” ο οποίος μας “υποδέχτηκε” το 2009 με το προβληματικό (?) ποσοστό χρέους 114% του ΑΕΠ, μας το πήγε στο 180% και τώρα μας λένε πως πρέπει να δώσουμε και άλλα για να μας “παραδώσει” το 2020 με το αποδεκτό (?) ποσοστό χρέους 120% του ΑΕΠ έχοντας πάρει όμως τα πάντα από τον Ελληνικό λαό (ξέρετε…φως, νερό, τηλέφωνο κ.τ.λ.). Και το πιο “πολιτισμένο” σε όλη την ιστορία είναι ότι εμείς χάνουμε τις δουλειές μας ενώ αυτοί που έκαναν αυτούς τους “επιστημονικούς” υπολογισμούς όχι…
Μιλάμε για την “πολιτισμένη” Ευρώπη που καίγεται για “αυξημένη οικονομική” διακυβέρνησή” αλλά σφυρίζει αδιάφορα για το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι ο νούμερο 1 αγοραστής στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ε.Ε. για να προστατεύει τα σύνορα της “πολιτισμένης” Ευρώπης.
Η
Keywords
Τυχαία Θέματα