280.000.000 φορολογικά στοιχεία πολιτών «έσβησε» ο συνεργός του 35χρονου χάκερ

Σοκ προκάλεσε στο πανελλήνιο η είδηση της υποκλοπής προσωπικών στοιχείων 9 εκατομμυρίων φορολογουμένων από υπάλληλο ιδιωτικής εταιρίας.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας το Νοέμβριο του 2012 έπειτα από επίσημη ανακοίνωση της υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ., Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 35χρονος Έλληνας κατείχε ψηφιακά αρχεία προσωπικών δεδομένων για περισσότερους από εννέα εκατ. πολίτες, δηλαδή για σχεδόν όλους τους κατοίκους της χώρας.

Τώρα ένα βήμα από τον… «Δούρειο

Ίππο» στο Υπουργείο Οικονομικών φαίνεται πως βρίσκονται οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά τη νέα σύλληψη ενός 45χρονου επιχειρηματία, για τη διαρροή φορολογικών στοιχείων 9.000.000 πολιτών.

Στους σκληρούς δίσκους και στα ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 45χρονος ιδιοκτήτης και νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας επικοινωνίας με έδρα στα Εξάρχεια, πέρα των 5.000.000 εγγραφών φορολογικών στοιχείων πολιτών και επιχειρήσεων, που εντόπισαν, «ανίχνευσαν» τη διαγραφή 280.000.000 αντίστοιχων εγγράφων, στην οποία είχε προβεί από τις 20 Νοέμβρη 2012, την ημέρα σύλληψης του 35χρονου συνεργού του.

Από αυτή την ημερομηνία είχε ξεκινήσει και τις διαδικασίες παύσης των εργασιών της εταιρείας του και το κλείσιμό της.

Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι είναι ο κάτοχος της «μητρικής» βάσης δεδομένων που διέρρευσαν από τον «ποντικό» του Υπουργείου Οικονομικών και ήταν ο πρώτος που έγινε κάτοχός τους.

The post 280.000.000 φορολογικά στοιχεία πολιτών «έσβησε» ο συνεργός του 35χρονου χάκερ appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα