Ζητείται Οικονομικό θαύμα ή άνθρωποι με φαντασία

16:13 12/9/2012 - Πηγή: Olympia

Emergency Program for an ‘Economic Miracle in Southern Europe, the Mediterranean Region, and Africa’

Lyndon La Rouche

Από τον Αμετανόητο

Στον φιλόξενο αυτό ιστοχώρο, δημοσιεύεται ένα οικονομικό σχέδιο της Νοτίου Ευρώπης και της διασύνδεσής της με την Αφρική μέσω μεγάλων αναπτυξιακών έργων.

http://www.larouchepub.com/special_report/2012/spec_rpt_program_medit.pdf

Ένα τέτοιο Σχέδιο όπως πανέξυπνα προτείνει ο L.l.R. και οι συνεργάτες του θα έπρεπε να είχε ήδη τεθεί σε εφαρμογή…!!! http://www.larouchepub.com/

Δυστυχώς,

εγχώρια και ξένα συμφέροντα εντός Ε.Ε., σκέφτονται μόνο πως θα δολοφονήσουν, (κυριολεκτικώς), έναν λαό.

Και τη Μεσόγειο ολόκληρη…

Γράφτηκαν πολλά στα ΜΜΕ, σε αυτά τα «χρόνια της χολέρας», σε Ελλάδα και εξωτερικό και αρθογραφούν σε blogs  ακόμα και βουλευτές του κοινοβουλίου και πολλοί άλλοι, καταρτισμένοι άνθρωποι, (έτσι αυτοπροβάλλονται με τους τίτλους τους) που δυστυχώς πολλές φορές αποπροσανατολίζουν τον κόσμο.

Γιατί δεν χτυπάνε την ουσία του προβλήματος, του μεγάλου Κραχ που συντελείται. Που δεν είναι άλλη από την τρομερή ανεργία που σαρώνει σχεδόν όλα τα κράτη της Μεσογείου και όχι μόνο τον Ευρωπαϊκό νότο. Τα υπερσυσσωρευμένα διεθνή κεφάλαια, δεν επενδύονται, και συνεχίζουν να διαλύουν κερδοσκοπικώς, την πραγματική οικονομία των κρατών. Δεν δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και αντιθέτως δημιουργούνται συνθήκες πολέμου σε όλη τη Μεσόγειο  για να καρπωθούν τις υπεραξίες όταν θα έχει συντελεσθεί η Σουμπετεριανή, «δημιουργική καταστροφή» του κεφαλαίου.

Αλλωστε μόλις προχτές  ο ίδιος ο Κ.Χατζηδάκης δήλωσε ότι τις «δουλοκτητικές» ΕΟΖ στην Ελλάδα, δεν τις προωθεί η Τρόϊκα αλλά ο ίδιος ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας μας…

http://olympia.gr/2012/09/11/%CE%BA%CF%89%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%87%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B7%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%80%CF%84%CF%85%CE%BE%CE%B7/#comment-882656

Αλλά και αυτοί, που προσπαθούν καλοπροαίρετα να δώσουν πνοή με κάποιο σχέδιο ή με ένα πρόγραμμα «ανάτασης» στην «χαροπαλεύουσα» Ελληνική οικονομία και κοινωνία, κατά βάθος και ασυνείδητα, έχουν υποστεί από τα ΜΜΕ ντόπια και ξένα, ένα είδος «λοβοτομής».

Για τους κυβερνητικούς αξιωματούχους δεν το συζητάμε κάν. Η Ελληνική κρατική γραφειοκρατία εν έτει 2012 δεν μπορεί να απορροφήσει ούτε το ΕΣΠΑ. Είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Το πρόβλημα όμως, όπως ορθώς τοποθέτησε και ανέλυσε ο Κ.Καστοριάδης στο μνημειώδες έργο του, «Η φαντασιακή θέσμιση της κοινωνίας» και παραφράζοντάς τον στο οικονομικό επίπεδο, είναι ότι όλοι αυτοί δεν διαθέτουν καμία, απολύτως, φαντασία.

Δεν έχουν κανένα όραμα για την Ελλάδα. Είναι απλά πολύ κακοί λογιστές.

Κάκιστοι. Και για αυτό η χώρα μας, θα βουλιάζει ακόμα περισσότερο.

Γιατί τα «ικανά μυαλά» έχουν υποστεί, και αυτά, κάποιο είδος μετάλλαξης…

Αμετανόητος

Y.Γ.1 Μπορείτε να διαβάσετε μεταφρασμένο στα Ελληνικά και αυτό το πολύ αξιόλογο κείμενο

Keywords
Τυχαία Θέματα