ΤΟ «ΤΣΟΥΝΑΜΙ» ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ

15:42 26/4/2012 - Πηγή: Olympia

Γράφει ο Μανώλης Κωστάκης, οικονομολόγος

Υποψήφιος Βουλευτής Β’ Αθήνας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Η περιφρονητική έπαρση της αλαζονείας. Τόσο επιλήψιμη όσο και επικίνδυνη.

Φαντασμένοι, υπερόπτες, υπερφίαλοι. Οι άνθρωποι μιας διπλανής πόρτας που έκλεισε προ πολλού για όλους μας. Εκείνοι που η δική μας ψήφος τους μετέτρεψε σε ψευτο-υπερήρωες μιας εποχής κατορθωμάτων που όμως μας άφησαν όλους εκτός.

Στις δικές μας πλάτες στήθηκε το οικοδόμημα τους. Από τους ίδιους… για τους ίδιους και μόνο. Και είναι τόσο ανεξάντλητη η αλαζονεία τους που δυσκολεύονται ακόμα και τώρα να σωπάσουν. Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της χαμένης μας αξιοπρέπειας έστω για να ακούσουν. Να σωπάσουν για να προλάβουν να φτάσουν στα αυτιά τους οι κραυγές ενός λαού που παλεύει να διασωθεί.

Οι υπερήρωες που ξεπουλήθηκαν και μας ξεπούλησαν.

Οι υπερήρωες που έκριναν την ασφάλεια των πολιτών τόσο ευτελή όσο και οι μηνιαίες απολαβές του έλληνα αστυνομικού. Την παιδεία τόσο επουσιώδη όσο και η αγωνία για επιβίωση των ελλήνων εκπαιδευτικών. Την υγεία όλων μας δευτερευούσης σημασίας ώστε να αμείβουν πενιχρά τους νοσηλευτές που μάχονται καθημερινά για τους ασθενείς τους με ελάχιστα μέσα.

Τους ανεβάσαμε τόσο ψηλά που τυφλώθηκαν και φαντάζονται πως το τσουνάμι της οργής μας δεν θα τους παρασύρει. Η αλαζονεία δεν τους αφήνει να δουν πως είναι τα δικά μας χέρια που τους κράτησαν ψηλά και αρκεί να τα αφήσουμε… για να πέσουν.

Αυτό, δεν είναι ένα τσουνάμι καταστροφής, είναι ένα τσουνάμι δημιουργίας και είναι αυτό που θα χτίσει το δικό μας οικοδόμημα. Πιο στέρεο και πιο ψηλό από το δικό τους, που θα σκεπάσει μια και καλή τη ματαιοδοξία και θα τους κρύψει τη θέα στο αύριο της πατρίδας μας που αυτοί ξέρουν μόνο να ερμηνεύουν σε μαύρο χρήμα και προσωπικές φιλοδοξίες.

Σε αυτό το δικό μας οικοδόμημα

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ,

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ,

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ και θα είμαστε μαζί.



Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα