Θέσεις αντιπροέδρων θα προτείνει ο Σαμαράς σε Βενιζέλο-Κουβέλη

Με τις «ευλογίες» των Ευρωπαίων ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζει ανασχηματισμό στο κυβερνητικό σχήμα με ενεργό συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, προτείνοντας μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες θέσεις αντιπροέδρων στον Ευάγγελο Βενιζέλο

και στον Φώτη Κουβέλη.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ το «Έθνος της Κυριακής», το αίτημα αυτό προβάλλει πλέον το Eurogroup, το οποίο πιέζει για την πιστή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και εμφανίζεται ανυποχώρητο στο να τεθούν προ των ευθυνών τους οι κυβερνητικοί εταίροι.

Μάλιστα θεωρείται δεδομένο ότι θα ζητηθούν εκ νέου υπογραφές από το σύνολο των κυβερνητικών εταίρων, από τους οποίους θα ζητείται η ρητή δέσμευση για την υποστήριξη τους στη διαδικασία εφαρμογής των μέτρων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανοίξει ακόμα τα «χαρτιά» του, αν και πληροφορίες από τους συνεργάτες του αναφέρουν ότι αποδεχτεί μια πρόταση του πρωθυπουργού σε περίπτωση όμως που έχει την ίδια στάση και ο Φώτης Κουβέλης.

Στο επιτελείο της ΔΗΜΑΡ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο συμμετοχής του κόμματος στην κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη εάν τεθεί θέμα ανασχηματισμού, με τον πρόεδρο του κόμματος να μην φαίνεται διατεθειμένος να αναλάβει τη θέση, αλλά αυτό που όπως λένε προέχει είναι η εκταμίευση του συνόλου της δόσης καθώς και η επιμήκυνση του προγράμματος

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» σίγουροι ότι θα εξαιρεθούν από τον ανασχηματισμό θα πρέπει να είναι μόνο όσοι μετέχουν στο στενό οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, δηλαδή οι κ. Στουρνάρας, Χατζηδάκης, Βρούτσης και Σταϊκούρας.

Ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να προχωρήσει σε αλλαγές στο υπουργείο Υγείας ενώ το όνομα που ακούγεται για τη θέση του υπουργού είναι αυτό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν αποκλείεται τον Αντώνη Μανιτάκη να διαδεχτούν είτε ο καθηγητής Γ. Πανούσης ή ο Μ. Βορίδης.

Αλλαγή είναι πιθανόν να υπάρξει και στο υπουργείο Ναυτιλίας με τον Άδωνη Γεωργιάδη να επιστρέφει, εάν αρθεί το βέτο του Φ. Κουβέλη.

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά δεν αποκλείεται να προταθεί για θέση – κλειδί δε θεσμικό υπουργείο, ενώ στην «πράσινη» λίστα είναι και πρώην υφυπουργοί όπως ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Θάνος Μωραΐτης.

Ο Φίλιππος Σαχινίδης προορίζεται να αναλάβει αναπτυξιακό χαρτοφυλάκιο, ενώ πολύ πιθανή θεωρείται και η υπουργοποίηση του Γιάννη Μανιάτη.

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου του κόμματος, Δημήτρης Χατζησωκράτης, ενδέχεται να αναλάβει θέση υφυπουργού σε παραγωγικό υπουργείο. Τέλος, στελέχη που γνωρίζουν καλά το «κομματικό» τοπίο δεν αποκλείουν να προταθούν για συμμετοχή στην κυβέρνηση οι κ. Γ. Κακουλίδης και Β. Ζορκάδης.
iefimerida.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα