Θέματα απο το αυριανό Χωνί.

11:27 14/7/2012 - Πηγή: Olympia

Αγαπούλα… πούλα με 99,6% έκπτωση

Τεράστια η ζημία του δημοσίου με την «εφεύρεση» να παίρνουν ομόλογα αντί για ρευστό
Διαψεύστηκαν οι ελπίδες της κυβέρνησης για την ταχεία δρομολόγηση των ιδιωτικοποιήσεων εντός του 2012. Ο διευθυντής του ΤΑΙΠΕΔ «άδειασε» ουσιαστικά τον υπουργό Οικονομικών ξεκαθαρίζοντας ότι μόνο δύο αποκρατικοποιήσεις είναι εφικτό να ολοκληρωθούν φέτος, αυτή των Κρατικών Λαχείων και των εγκαταστάσεων του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC).

Ως εκ τούτου εξανεμίζονται και οι προσδοκίες της κυβέρνησης να πετύχει έσοδα 3,2 δισ.
ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις

εντός του έτους, οι περισσότερες από τις οποίες μετατέθηκαν για το 2013.
ς ομολόγων από την κυβέρνηση για να μειωθεί το δημόσιο χρέος. Σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλούνται πηγές του υπουργείου Οικονομικών, τα ομόλογα που θα δέχεται το ΤΑΙΠΕΔ θα λαμβάνονται υπόψη στην ονομαστική τους αξία.

Αυτό στην πραγματικότητα σηματοδοτεί μια εντελώς νέα εποχή «ξεπουλήματος» γιατί δίνει την ευκαιρία σε οποιαδήποτε τράπεζα ή επιχειρηματία να αποκτήσει κερδοφόρες επιχειρήσεις και περιουσία «φιλέτο» του ελληνικού δημοσίου έναντι πινακίου φακής. Η πραγματική αξία των ελληνικών ομολόγων σήμερα κυμαίνεται κάτω του 20% της ονομαστικής στη δευτερογενή αγορά. Ιδιώτες και επενδυτές που έχουν στα χέρια τους σημαντικό κεφάλαιο μπορούν λοιπόν να αγοράσουν μαζικά ελληνικά ομόλογα σε εξευτελιστική τιμή και να τα χρησιμοποιήσουν μετά στην ονομαστική τους αξία για να αγοράσουν δημόσια περιουσία από το ΤΑΙΠΕΔ. Με δυο λόγια, το μέτρο επιτρέπει στον καθένα να αγοράσει ένα ομόλογο αξίας 100 ευρώ έναντι 20 ευρώ και να το δώσει στο ΤΑΙΠΕΔ που θα το υπολογίσει στα 100 πουλώντας μετοχές δημοσίων επιχειρήσεων.

Διαβάστε περισσότερα Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής, 15 Ιουλίου
——————————————————————————–

Με 50 τσουνάμι ισοδυναμεί το ελληνικό μνημόνιο!

Το κόστος στην ιαπωνική οικονομία από την περσινή καταστροφή ανήλθε στο 4% του ΑΕΠ,
ενώ το κόστος της ύφεσης που προκάλεσε το μνημόνιο στην ελληνική ανέρχεται στο 200% του ΑΕΠλιδου, πρώην ιδιοκτήτρια ταξιδιωτικού γραφείου και νυν «ακτιβίστρια» για τα δικαιώματα της ανύπαρκτης σκοπιανής μειονότητας στη χώρα μας, η οποία πρόσφατα ορίστηκε από τη λεγόμενη «United Macedonian Diaspora», την ισχυρότερη οργάνωση Σκοπιανών των ΗΠΑ, ως… εκπρόσωπός της στην Ελλάδα. Το βιβλίο υπογράφει ο Τράικο Πάσκοβ, σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μέλος του δ.σ. της εν λόγω ΑΜΚΕ, ο οποίος, ως θιασώτης της επίσημης σκοπιανής ιστοριογραφίας, επιχειρεί μεθοδικά να παρουσιάσει το άσπρο ως μαύρο, φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίζει πως πριν από το 1913 δεν υπήρχε ούτε ένας Ελληνας στη Μακεδονία. Ο κ. Πασκοβ παρουσιάζει προκλητικά τον εαυτό του ως… «εκπρόσωπο» των λεγόμενων εντόπιων Μακεδόνων, όταν η συντριπτική πλειοψηφία των γηγενών αυτοπροσδιορίζονται εθνικά ως Ελληνες

ελιχθεί η παράνομη διακίνηση ανθρωπίνων οργάνων. Δεκάδες αγγελίες, πολλές από αυτές και από απελπισμένους Ελληνες, κάνουν καθημερινά την εμφάνισή τους σε διάφορους διαδ

Keywords
Τυχαία Θέματα