Τα συνεταιράκια (κορυφαίο)

22:16 16/8/2012 - Πηγή: Olympia

Οι πολιτικοί, μας έχουν συνηθίσει με κηρύγματα, όταν, φυσικά, θυμούνται, ότι υπάρχει και ένα Σύνταγμασ’ αυτή τη χώρα, μέχρι να αποκτήσουν τον έλεγχο. Ομιλούν, για δίκαια και ισοδύναμα μέτρα, για δίκαιη φορολόγηση, για δημόσια παιδεία, υγεία, για αξιοκρατία, αξιοπρέπεια, ισονομία, ισοπολιτεία, ότι θα διαπραγματευθούν τους βάρβαρους όρους του μνημονίου, τη δανειακή σύμβαση, κ. λ.

Τα κηρύγματα

από επαγγελματίες πολιτικάντηδες δεν είναι δωρεάν. Για το μισθωτό, το συνταξιούχο, τον άνεργο, τον καθημερινό βιοπαλαιστή, τον ειλικρινή πολίτη, που ζει με τη δουλειά του και φορολογείται, τα κηρύγματα, οι υποσχέσεις καθορίζουν τη δική του ζωή, της οικογένειάς του και της κοινωνίας. Αυτό το πολιτικό παιχνίδι επαναλαμβάνεται δεκαετίες τώρα, γιατί φαίνεται να είναι στην πλειοψηφία των πολιτών αρεστό και

αποτελεσματικό για τους πολιτικάντηδες.

Αυτή τη φορά οι προεκλογικές υποσχέσεις είχαν μία ιδιαιτερότητα. Οι σημερινοί κυβερνώντες είχαν τη διακυβέρνηση της χώρας και πριν από τις πρόσφατες εκλογές, δηλαδή, γνώριζαν την πρακτικότητα και την κρισιμότητα των κηρυγμάτων τους, γνώριζαν τις ευθύνες τους έναντι των ψηφοφόρων τους, αλλά κυρίως προς μία μεγάλη μάζα του ελληνικού λαού, που επέλεξε τις λεγόμενες «μνημονιακές δυνάμεις».

Πέρα από το βασικό ερώτημα, γιατί θυσιάστηκε τόσος εθνικός χρόνος, για να επιστρέψουμε σε χειρότερη κατάσταση, αφού οι πολιτικές της τριτοκομματικής συγκυβέρνησης είναι πιστό αντίγραφο των προηγούμενων πολιτικών, εκπλήσσει, όμως, το θράσος τους, η υποκρισία τους, να υπόσχονται τα ίδια, για πολλοστή φορά σε πολύ κρίσιμες στιγμές για τη χώρα.

Φαίνεται, όμως, ότι οι υποσχέσεις των πολιτικάντηδων δεν δίνονται μόνο για τους γνωστούς ελληνικούς εσωτερικούς λόγους, αλλά υπόσχονται και προς το εξωτερικό, την Ε.Ε. Έμαθαν, οι ευρωπαίοι εταίροι μας, ότι στη χώρα μας, οι επαγγελματίες πολιτικοί, άλλα τους λένε στα θεσμικά όργανα της Ε. Ε. και άλλα κάνουν, όταν επιστρέφουν. Παράδειγμα, οι περιβόητες μεταρρυθμίσεις, η πάταξη της φοροδιαφυγής, τα κλειστά επαγγέλματα, τα προνόμια, κ.λ.

Η αναξιοπιστία, η ανικανότητα και η ασυνέπεια των δικών μας πολιτικών, γι’ αυτούς είναι ευκαιρία πίεσης, μνημονίων, εκβιασμών και προσβολών με τεράστιο αντίχτυπο, για τους έλληνες, που ζουν και εργάζονται σε ευρωπαϊκές χώρες, αφού τα διάφορα δικά τους Μ.Μ.Ε αντιγράφουν και αναπαράγουν με το χειρότερο τρόπο δηλώσεις ευρωπαϊκών ηγετών.

Οι πολιτικοί μας ως ψυχροί επαγγελματίες δεν πτοούνται από χαρακτηρισμούς, και από θεσμικές δεσμεύσεις, έχουν συνηθίσει, αρκεί να κερδίζουν πολιτικό χρόνο.

Κάθε φορά, στα μέτρα που ζητάει η τρόικα, οι δικοί μας επαγγελματίες πολιτικοί, προτείνουν σκοπίμωςστο πακέτο των μέτρων, μερικά δις Ευρώ από την πάταξη της φοροδιαφυγής, γνωρίζοντας, ότι δεν πρόκειται να εισπραχτούν. Ο λόγος προφανής, επικοινωνιακά να φαίνεται, ότι η κυβέρνηση «χτυπάει» τη φοροδιαφυγή.

Τούτη φορά η τρόικα δεν δέχτηκε, το συμβολικό και εξευτελιστικό ποσό των 2 δις Ευρώ, που πρότεινε η κυβέρνηση από φοροδιαφυγή για το

Keywords
Τυχαία Θέματα