ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ

07:47 18/9/2012 - Πηγή: Olympia

Γράφει ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ

Υποτίθεται, ότι μετά την ελεγχόμενη χρεοκοπία, η χώρα, έπρεπε, σταδιακά, να σχεδιάζει το μέλλον της σταπρότυπα μιας οργανωμένης και δημοκρατικής πολιτείας. Αντί αυτού ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται. Το σαπιο-σύστημα με τις πελατειακές δομές, τα προνόμια και τις διασυνδέσεις με τις επιχειρηματικές ελίτ και τα ΜΜΕ κρατά όμηρο το κράτος και όλους μας.

Κάθε μέρα νέα

επικοινωνιακά τεχνάσματα, για να μην αποκαλυφθούν, περαιτέρω, οι παραπάνω σχέσεις καισπάσουν τους δεσμούς και τις διασυνδέσεις με τους πελατειακούς μηχανισμούς. Τελευταίο επικοινωνιακόκατόρθωμα, οι λίστες, που βγαίνουν και ξαναβγαίνουν στη δημοσιότητα με φοροφυγάδες, για να ισορροπήσει το φιάσκο του πολιτικού συστήματος με τους λογαριασμούς πολιτικών προσώπων στην Ελβετία και αλλού.

Κερδίζουν πολιτικό χρόνο για την πάρτι τους. Πολιτικός χρόνος, που είναι πολύτιμος, για να φτιαχτεί ένα πολιτικό σύστημα κοινωνικά καταξιωμένο.

Η τριτοκομματική κυβέρνηση συνεργασίας, όμηρος του φαύλου κύκλου για τρεις μήνες ασχολείται με τα ¨πακέτα¨. Με το πακέτο των 11, 7 δις, για να εξαθλιώσει τις ασθενέστερες οικονομικά κοινωνικές ομάδες και τους πραγματικά εργαζόμενους και με το δεύτερο πακέτο το κρυφό με τα κλοπιμαία και τα προνόμια των εκλεκτών του σαπιο-συστήματος. Στην ουσία ασχολείται μ’ ένα πακέτο: πώς θα μεταφέρει τα τελευταία ψίχουλα από τα συνήθη υποζύγια στο πακέτο των κλοπιμαίων,των προνομίων και των τοκογλύφων.

Προσπάθησαν αυτό τον καιρό, οι κυβερνώντες, μαζί με τα φίλια ΜΜΕ να διχάσουν τους εργαζόμενους για το δίκαιο του αποτελέσματος, μιλώντας για «κόκκινες γραμμές», «γκρίζες ζώνες» ( πολιτικές απατεωνιέςκαι επικοινωνιακές τακτικές ), ή βάζοντας μαζί τα χλωρά, το 1 εκατομμύριο μισθωτούς και συνταξιούχους, που αδυνατούν να πληρώσουν στο ακέραιο ακόμη και μία δόση (!) του φόρου εισοδήματος με τα απανωτάχαράτσια (ΔΕΗ, μπλοκάκια κ.λ.) με τα ξερά τους ευνοούμενους και προνομιούχους του συστήματος καιτέλος, να δημιουργήσουν εφήμερες εντυπώσεις, χωρίς καμία ουσία.

Το μοναδικό πρόβλημα, που απασχολεί την εσωτερική και εξωτερική τρόικα, ως αρπαχτικά, είναι, αν θα γραπώσουντα συμφωνηθέντα στο δεσμευτικό χρονικό όριο, όπως υπογράφτηκε και δεσμεύτηκε με τους εκπροσώπους των δανειστών, ή με επιμήκυνση του χρονικού ορίου, που θα παρουσιαστεί ως«μεγάλη επιτυχία», ότι προήλθε μετά από διαπραγμάτευση, ήδη στην Πορτογαλία δόθηκε, για να προστεθούν και άλλες «ισοδύναμες» αρπαχτές στην πορεία.

Αντί να συγκρουστεί η τριτοκομματική κυβέρνηση συνεργασίας με το λόμπυ των προνομιούχων, έχει συμμαχήσει μαζί τους και εξαπολύει πογκρόμ κατά συνταξιούχων, εργαζομένων, εξαθλιωμένων πολιτών και δήθεν «συντεχνιών» στο δημόσιο τομέα και αφήνει τη μεγαλύτερη συντεχνία στη χώρα μας, τησυντεχνία των εφοπλιστών να απολαμβάνει τα προνόμια.

Προκαλούν ακόμη γέλιο τα εισοδήματα μερικών επαγγελματικών ομάδων μετά από δύο φορολογικά νομοσχέδια, εκατοντάδες νομοθετικές παρεμβάσεις και 4. 000 περίπου σελίδες νομοθετικού περιεχομένουστα 3 χρόνια για την πάταξ

Keywords
Τυχαία Θέματα