ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΗΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΚΗΠΟΥΡΟΙ, ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ.

14:06 30/1/2012 - Πηγή: Olympia
Αυτά είναι τα ντοκουμέντα για το θέμα που αποκάλυψε ο Νίκος Ελευθερόγλου στην Δημοκρατία:View this document on ScribdH ΓΑΠ tours (το 2009)
στην Κοπεγχάγη με
30.000 € του κράτουςΕνα ένα βγαίνουν στην επιφάνεια τα χαρτιά που καίνε τον Γιώργο Παπανδρέου και τους… κηπουρούς του. Αποκαλύπτουμε μια ακόμη προκλητική συμπεριφορά της κυβέρνησης Παπανδρέου λίγους μήνες αφού
είχε αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν».
Την ώρα που οδηγούσαν τη χώρα στο Μνημόνιο και τον λαό στην εξαθλίωση εκείνοι πετούσαν λεφτά από το… παράθυρο για να παραστούν ο πρωθυπουργός, δύο υπουργοί και η κουστωδία τους (μέχρι και προσωπικό φωτογράφο είχαν) στην Κοπεγχάγη για διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή, σπαταλώντας περίπου 30.000 ευρώ! Σε αυτό το ποσό δεν υπολογίζουμε τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ που κόστισε η χρησιμοποίηση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους.
Σύμφωνα με τα έγγραφα που αποκαλύπτουμε, στις 4 Δεκεμβρίου 2009 ελήφθη απόφαση για ταξίδι του πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών και της ακολουθίας του:
α. Στις Βρυξέλλες από 9 έως 12/12/2009 για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και β) στην Κοπεγχάγη από 15 έως 19/12/2009 για τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή.
Η ανωτέρω δαπάνη, που αφορά κάλυψη ημερήσιων αποζημιώσεων, δαπάνες ξενοδοχείων, δαπάνες εισιτηρίων (θα χρησιμοποιηθεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για τον πρωθυπουργό και μέρος της συνοδείας του), ανέρχεται στο ποσό των 16.000 ευρώ.
Επειδή όμως ο ηγεμών δεν θα μπορούσε να πάει μόνος του στις 7 Δεκεμβρίου, τρεις ημέρες μετά, αποφασίζεται να πάει μαζί και ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Δρούτσας (για να παρευρεθεί στο γεύμα του Σουηδού πρωθυπουργού και να συμμετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου). Ο φον Δημητράκης παίρνει μαζί του έξι άτομα. Το κόστος της αποστολής άλλα 7.000 ευρώ. Οι ταξιδιώτες όμως δεν σταμάτησαν εδώ. Στην Κοπεγχάγη κρίθηκε απαραίτητο να ταξιδέψει και ο υφυπουργός Εξωτερικών Σ. Κουβέλης, που πήρε μαζί του 8 ανθρώπους, μαζί με μία φωτογράφο, προφανώς για να απαθανατίσει τις επιτυχίες της ελληνικής αντιπροσωπίας.
Ο υφυπουργός και η διευθύντρια του γραφείου του ταξίδεψαν σε διακεκριμένη θέση και τα εισιτήριά τους στοίχισαν από 1.860 ευρώ. Οσο για τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, το εισιτήριο ήταν για τον καθένα 540 ευρώ, με εξαίρεση έναν που στοίχισε 775 ευρώ και αυτό γιατί κλείστηκε αργότερα από τα άλλα. Σύνολο 7.195 ευρώ. Σε αυτό το ποσό δεν υπολογίζεται η νόμιμη ημερήσια αποζημίωση αλλά και τα έξοδα διανυκτέρευσης της αντιπροσωπίας που θα τα κάλυπτε η ελληνική πρεσβεία στην Κοπεγχάγη.
Και αυτά τα ποσά είναι μια σταγόνα στον ωκεανό των ταξιδιών που πραγματοποίησαν ο ηγεμών και η αυλή του τα δύο χρόνια που κυβερνούσαν τον τόπο, κόβοντας από την άλλη μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και διαλύοντας τον κοινωνικό ιστό της χώρας.
Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα