ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΕ “ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΧΗΣ” ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ… ΟΣΕ !

18:01 16/2/2012 - Πηγή: Olympia

Ο συμπαθής δικηγόρος ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ (φώτο) είναι σύμβουλος στο Δ.Σ του Δ.Σ.Α, χρόνια συνδικαλιστής, επικεφαλής της συνδικαλιστικής παράταξης “ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ”. Ελάχιστη η απήχησή του στο εκλογικό σώμα των δικηγόρων της Αθήνας. Καταφέρνει όμως να εκλέγεται χάρη στο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής.

Στην επαναληπτική γενική συνέλευση του Δ.Σ.Α της περασμένης Τρίτης πρωτοστάτησε κι αυτός για απόφαση συνέχισης της ΑΠΟΧΗΣ και κλείσιμο των δικηγορικών γραφείων. Απόφαση που έχει εξαγριώσει την πλειοψηφία των μαχόμενων

δικηγόρων, που δεν αντέχουν οικονομικά να βρίσκονται σε διαρκή αγωνιστική κινητοποίηση. Μία η απεργία της ΑΔΕΔΥ κ’ ΓΣΕΕ, την άλλη η διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων από τους δικαστές, την παράλλη οι συνεχόμενες και επαναλαμβανόμενες αποχές των ιδίων, οδηγούν τους δικηγόρους σε οικονομική ασφυξία.

Βέβαια ο σύμβουλος Βασίλης Κατσαφάδος ανήκει κι αυτός στους προνομιούχους. “Βρέχει-χιονίζει η καραβάνα του γεμίζει”. Οι περισσότεροι συνάδελφοί του αγνοούν ότι “χαίρει” παχυλής αντιμισθίας από τον Ο.Σ.Ε. “Βροντοφώναζε” υπέρ της αποχής από τη σίγουρη θέση του έμμισθου. Ο μέγιστα ελλειμματικός κρατικός ΟΣΕ καλύπτει και τις ασφαλιστικές του εισφορές, που οι μαχόμενοι και μη προνομιούχοι δικηγόροι αδυνατούν να καταβάλλουν. Και τώρα που εξαναγκάζονται σε αποχή διαρκείας (κάποιοι λένε ότι υφίσταται σχέδιο να συνεχισθεί μέχρι το καλοκαίρι) είναι βέβαιο ότι αναμένεται εκατοντάδες δικηγόροι να βγουν εκτός αγοράς.

Πάντως με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η επόμενη Γενική Συνέλευση του Δ.Σ.Α όπου ο Βασίλης Κατσαφάδος και οι λοιποί προνομιούχοι με τις πάγιες αντιμισθίες οφείλουν να επιδείξουν στους συναδέλφους τους τις αποδείξεις μηνιαίας μισθολογικής τους αποζημίωσης, ώστε να διαπιστώσουν εάν τους έχουν παρακρατηθεί οι ημέρες αποχής. Γιατί αν αμείβονται κανονικά ακόμη και τις ημέρες της αποχής . . . τότε στην “υγειά των κορόιδων” !

Υ.Γ. 1. Κουίζ : Ποιος σύμβουλος του Δ.Σ.Α έγινε πρόσφατα έμμισθος της ΕΥΔΑΠ? Μάλιστα για την απόκτηση της αντιμισθίας έγιναν σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ των συνδικαλιστών α λα “συγκυβέρνησης Παπαδήμου” !Για να σας βοηθήσουμε είναι νεοεκλεγείς και αυτός “αγωνιστής” της αποχής ! Με τη σιγουριά του έμμισθου πλέον . . . !

2. Είναι δυνατόν κάποιοι δικηγόροι να ψηφίζουν υπέρ της αποχής και την επόμενη να τρέχουν στο Δ.Σ.Α να τους χορηγήσει άδεια για να δικάσουν? Κι όμως είναι! Τυχαίο “μουστάκια”? Δεν νομίζω . . . !

3. Σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει το ΔΣ του Δ.Σ.Α για να λάβει αποφάσεις. Οι φωνές ακούγονται μέχρι έξω στην Ακαδημίας.

Δικηγόρος με συνείδηση.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα