Στο στόχαστρο 17.000 καταθέτες του εξωτερικού

Στην τσιμπίδα του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν περίπου 17.000 Έλληνες, οι οποίοι  την τριετία 2009-2011 έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Πρόκειται για ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα των 54.000 φυσικών προσώπων, από τα οποία, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ.Μαυραγάνης, στο περιθώριο του 4ου Φορολογικού Συνεδρίου «Thessaloniki Tax Forum», το 25% διαπιστώθηκε πως δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα εμβάσματα προς τράπεζες του εξωτερικού με βάση τα δηλωθέντα

εισοδήματα.

Έτσι, από την Παρασκευή η ΓΓΠΣ και η Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων έχουν αποστέλλει επιστολές στους παραπάνω καταθέτες, καλώντας τους να αποδείξουν μέσα σε 20 ημέρες ότι κατείχαν τα χρήματα νόμιμα και το κυριότερο, ότι έχουν δηλωθεί στην Εφορία και φορολογηθεί.

«Το Βήμα της Κυριακής» παρουσίασε την επιστολή που θα λάβουν τις επόμενες ημέρες οι φορολογούμενοι. Στην επιστολή αναγράφονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών, και έπειτα από επεξεργασία των δηλώσεών σας από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, προέκυψε ότι τα χρηματικά ποσά που έχετε μεταφέρει στο εξωτερικό από 1/1/2009 ως 31/12/2011 είναι μεγαλύτερα από τα προκύπτοντα κεφάλαια, βάσει των δηλώσεών σας του οικον. έτους 2004 και επομένων. Επειδή η προκύπτουσα διαφορά θεωρείται ως προσαύξηση περιουσίας που προέρχεται από άγνωστη ή μη διαρκή ή μη σταθερή πηγή ή αιτία, σας καλούμε εντός 20 ημερών να ενημερώσετε την ειδική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων ώστε να τεθούν στη διάθεσή μας τα δεδομένα από τα οποία προκύπτουν τα κεφάλαια των προηγουμένων ετών σύμφωνα με τις υποβληθείσες  δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος».

Εντός της ίδιας προθεσμίας θα πρέπει να υποβληθεί στην αρμόδια ΔΟΥ πλήρης φάκελος δικαιολογητικών που θα περιλαμβάνει:
- Ολα τα αντίγραφα των δηλώσεων.
- Στοιχεία που να αποδεικνύουν το ακριβές ποσό του εμβάσματος στο εξωτερικό.

forologikanea.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα