Προφυλακίστηκε 16χρονος κούρδος, επειδή δε θέλησε να γίνει πράκτορας!

18:17 5/7/2012 - Πηγή: Olympia

Τη ώρα που στην Μερσίνα συντηρείται η μυστικότητα για 30 μυστικούς μάρτυρες στα δικαστήρια, αποκαλύφθηκε πως συλλαμβάνονται παιδιά που απέρριψαν την πρόταση να γίνουν πράκτορες και να καταθέσουν σαν κρυφοί μάρτυρες στα δικαστήρια.

Ο 16χρονος Β.Κ.- κάτοικος της συνοικίας Σεβκέτσουμέρ στην περιοχή Μερκέζ Ακντενίζ της Μερσίνας, μετά από αστυνομική έφοδο που έγινε στο σπίτι του με τις κατηγορίες ¨μέλους παράνομης οργάνωσης¨ και ¨διενέργεια προπαγάνδας παράνομης οργάνωσης¨. Με την ίδια κατηγορία ο μικρός Κούρδος κρίθηκε προφυλακιστέος από το δικαστήριο Ανηλίκων και στάλθηκε στις κλειστές φυλακές

τύπου Ε της Μερσίνας.

Στην προσφυγή που κατέθεσε ο πατέρας του ο Αμπντουλχαμίτ Καγιά στην Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IHD) αναφέρει πως ¨ Πριν από 20-25 μέρες με κάλεσαν στην αστυνομία. Εγώ λοιπόν πήγα. Εκεί μου πρότειναν να γίνει ο γιός μου κρυφός μάρτυρας. Εμείς δεν αποδεχτήκαμε την πρόταση. Λίγες μέρες μετά συνέλαβαν τον γιό μου. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις φυλακές Μερσίνας¨.

Ο πατέρας Καγιά λέει : ¨ Θέλησαν να κάνουν τον γιο μου πράκτορα. Και το ζητούσαν συνέχεια με μηνύματα σε εμένα και στην σύζυγο μου. Και καθώς δεν πέτυχαν τον στόχο, πήραν το παιδί μου¨.

Ο πρόεδρος του παραρτήματος της IHD-Μερσίνας Αλί Τανριβερντί, είπε πως θα παρακολουθήσει το θέμα, θα προβεί σε διάφορες κινήσεις και πρόσθεσε πως στην Μερσίνα γίνεται προσπάθεια με το ζόρι σε κάποια παιδιά, να δεχτούν να γίνουν κρυφοί μάρτυρες στα δικαστήρια και πράκτορες.

Κατά τα τελευταία δύο μόνο χρόνια, 80 παιδιά προφυλακίστηκαν με βάση τις καταθέσεις κρυφών μαρτύρων και υπάρχουν ακόμη 30 υποθέσεις με κρυφούς μάρτυρες.

Κουρδικό πρακτορείο Φιράτ 1/6/2012
Από τα tourkikanea.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα