Πειραιάς: Ξεκίνησε η αξιοποίηση του οικοπέδου του ΙΚΑ

10:58 16/7/2012 - Πηγή: Olympia

Το δρόμο για την αξιοποίηση του οικοπέδου του ΙΚΑ, έκτασης 3 στρεμμάτων στο κέντρο του Πειραιά άνοιξαν οι διαδικασίες κατεδάφισης του τείχους περίφραξης.Με πρωτοβουλία του δημάρχου Πειραιά, κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, κατεδαφίστηκε, το Σάββατο, το απαράδεκτο τείχος περίφραξης του μεγάλου οικοπέδου του Ι.Κ.Α., που βρίσκεται απέναντι από τη Δημοτική Πινακοθήκη και επί των

οδών Καραολή και Δημητρίου, Φίλωνος και Εθνικής Αντιστάσεως.

Παρουσία εκπροσώπου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, συνεργεία του Δήμου δούλευαν πυρετωδώς από νωρίς το πρωί, ώστε σε πρώτη φάση να έχει κατεδαφιστεί όλο το τείχος και να έχει καθαριστεί ο χώρος. Όλα αυτά έγιναν δυνατά με τη συνεννόηση που είχε προηγηθεί μεταξύ του Δημάρχου και του Διοικητή του Ι.Κ.Α. κ. Ρ. Σπυρόπουλου, του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κ. Αρβανιτόπουλου καθώς και της Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λ. Μενδώνη. Επιδίωξη του Δημάρχου Πειραιά είναι να υπογραφεί τελικά ένα Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου, Ι.Κ.Α. και Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ώστε ο μεγάλος αυτός χώρος έκτασης 3 στρεμμάτων, να γίνει υπόγειο γκαράζ και πάρκο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος προέβη σχετικά στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα. Το τείχος του αίσχους έπεσε. Είχα υποσχεθεί πέρσι στα Θεοφάνεια ότι «του χρόνου στα Θεοφάνεια το τείχος αυτό θα έχει πέσει». Όπως βλέπετε το κατεδαφίσαμε πολύ νωρίτερα. Θα διαμορφωθεί ο χώρος, θα είναι κοινωνικά επισκέψιμος, θα μπουν παγκάκια, θα μπουν δεντράκια. Θα κάνουμε δηλαδή μια ήπια παρέμβαση, πάντα βέβαια με τη σύμφωνη γνώμη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Διότι, όπως ξέρετε, η Ελλάδα είναι ο πλούτος του αρχαίου πολιτισμού. Και βεβαίως μακροπρόθεσμα το Ι.Κ.Α., που είναι και ο ιδιοκτήτης, μπορεί να κάνει ένα υπόγειο πάρκιγκ, που το χρειάζεται και ο Πειραιάς και το Δημοτικό μας Θέατρο, όπου το επάνω επίπεδο θα είναι πάρκο και θα ωφελήσει τους πάντες. Όχι πλέον στους σκουπιδότοπους, όχι πλέον στις φυλακές και στα τείχη του αίσχους».

Στις εργασίες κατεδάφισης και καθαρισμού το παρόν έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ.: Ευστάθιος Κωνσταντούζος, Γιώργος Βοϊδονικόλας, Τάσος Κάρλες, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα καθαριότητας κ. Ηλίας Κατσαφάδος, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου κ. Στέλιος Διαμαντίδης, υπηρεσιακοί παράγοντες κ.ά.

newsbomb.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα