Πατάνε σήμερα το κουμπί των γεωτρήσεων στα κατεχόμενα

18:22 26/4/2012 - Πηγή: Olympia

 Στα 3000 μέτρα κάτω από την γη αναμένεται να φθάσουν τα γεωτρύπανα που ξεκινούν σήμερα στα κατεχόμενα της Κύπρου. Όπως μεταδόθηκε από το τηλεοπτικο δίκτυο  NTV και όπως καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα του με τον τίτλο «Ιστορική μέρα στην Κύπρο για το φυσικό αέριο»,  μετά τις εργασίες έρευνας πετρελαίου και φυσικού αερίου των Κυπρίων  στην Μεσόγειο, η Τουρκία που υπέγραψε συμφωνία

με την «ΤΔΒΚ» θα αρχίσει σήμερα τις γεωτρήσεις στην ξηρά, στην περιοχή «Ισκέλε». Στην τελετή που θα γίνει λόγω της έναρξης των γεωτρήσεων θα λάβει μέρος ο «Πρόεδρος» της «ΤΔΒΚ» Ντερβίς Ερογλου και ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ. Η τουρκική εταιρεία πετρελαίων ΤΡΑΟ θα πραγματοποιήσει σήμερα την πρώτη χερσαία γεώτρηση στην πηγή, στην οποία δόθηκε η ονομασία «Τurkyurdu-1″ στην Αμμόχωστο.

Το χρονοδιάγραμμα της έναρξης των γεωτρήσεων της ΤΡΑΟ στην «ΤΔΒΚ» επιταχύνθηκε από το γεγονός ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο η Κύπρος ξεκίνησε εργασίες γεωτρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο παρά τις προειδοποιήσεις, όπως λέει, του ψευδοκράτους. Στις 18 Σεπτεμβρίου η αμερικανική εταιρεία Noble είχε αρχίσει γεωτρήσεις για λογαριασμό της Κύπρου με την υποστήριξη του Ισραήλ και στις 28 Δεκεμβρίου 2011 ο Πρόεδρος  Χριστόφιας είχε ανακοινώσει ότι βρέθηκε φυσικό αέριο.
 
prionokordela.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα