Πακιστάν προς ΗΠΑ: «Δεν θέλουμε τα χρήματά σας»!

20:52 24/9/2012 - Πηγή: Olympia

Σε σκληρές δηλώσεις κατά των ΗΠΑ προέβη ο πρεσβευτής του Πακιστάν στον ΟΗΕ  Abdullah Hussain Haroon σχολιάζοντας τις αντιαμερικανικές διαδηλώσεις για την ταινία «Η αθωότητα των μουσουλμάνων» που έχει προκαλέσει οργή στον ισλαμικό κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα ο Haroon –που λίγο έλλειψε να μεταβληθεί σε… Harpoοn- αναρωτήθηκε μιλώντας 

στο αμερικανικό δίκτυο CNS  : «Αυτό που συνέβη στο Πακιστάν αντικατόπτριζε τα συναισθήματα του λαού; Ναι. Την πολιτική της κυβέρνησης; Όχι. Εάν η κυβέρνηση του Πακιστάν αντιμετώπισε θετικά τις διαδηλώσεις αυτές δε θα έριχνε ούτε δακρυγόνα ούτε θα πλαστικές σφαίρες εναντίον των διαδηλωτών».
Μιλώντας για την αμερικανική βοήθεια προς τη χώρα του ο Harron είπε πως αυτή αφορά στο μεγαλύτερο μέρος της στρατιωτικό υλικό ενώ η βοήθεια που δίνεται για να βοηθηθεί ο λαός του Πακιστάν και να ξεφύγει από τη φτώχεια είναι λίγη.

«Δεν θέλουμε τα χρήματά σας, δεν θέλουμε τη βοήθεια που μας δίνετε», προσθέτοντας πως αυτό που είναι προτιμητέο είναι καλύτεροι όροι εμπορίου όπως έχει επιτρέψει με την Αίγυπτο και την Ιορδανία: «Ας είμαστε ειλικρινείς γύρω από αυτό το θέμα.. Πρόκειται για μια σχέση τιμωρίας, όπου όταν κάνουμε το σωστό, ανταμειβόμαστε, όταν όμως σκεφτόμαστε τη χώρα μας κτυπάνε στο κεφάλι με ένα τούβλο ή ένα ραβδί.

Δεν νομίζω πως πρόκειται για μια ισότιμη σχέση», πρόσθεσε ο Πακιστανός πρεσβευτής.
Όταν ερωτήθηκε για την βαριά ποινή φυλάκισης των 33 ετών  που επιβλήθηκε στον Πακιστανό γιατρό Shakeel Afrid ο οποίος βοήθησε τη CIA να εντοπίσει τον Osama Bin Laden απάντησε: «Δίνουμε ουσιαστική έννοια στην εθνική μας κυριαρχία. Θα έπρεπε να έρθει πρώτα σε εμάς και να μας πει τι γνωρίζει. Έτσι βλέπει το θέμα η κυβέρνησή μου».
defencenet.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα