Παίζουν τον «παππά» με τη λίστα της Λαγκάρντ

16:58 28/9/2012 - Πηγή: Olympia

Αποκλειστικές πληροφορίες του spirospero.gr αναφέρουν ότι η λίστα με τους 2.000 Έλληνες που έχουν καταθέσει 2 δις στην Ελβετία και παρέδωσε η Κριστίν Λαγκάρντ το 2010 στον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου έχει κάνει φτερά.

Ο Γ.Γ. του ΣΔΟΕ κ. Στασινόπουλος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και αρμοδίως ότι τέτοια λίστα δεν υπάρχει στο ΣΔΟΕ. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

που όταν ήταν υπουργός τη μία μέρα είπε ότι «έχουμε τη λίστα» και αργότερα είπε ότι «δεν έχουμε τη λίστα», τώρα λέει ότι την παρέδωσε στο τότε Γενικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Καπελέρη. Ο κ. Καπελέρης ορκίζεται ότι δεν έχει λάβει τέτοια λίστα. Η κατάσταση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Οικονομικού Εισαγγελέα κ. Πεπόνη, ο οποίος έδωσε ρητή εντολή με τη φράση «βρείτε αμέσως τη λίστα».

Το ιστορικό της «χαμένης» λίστας έχει ως εξής: Η κ. Λαγκάρντ ως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας παρέδωσε τη λίστα στον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Περιχαρής ο Έλληνας υπουργός, χωρίς να μελετήσει τη λίστα, έκανε τότε δηλώσεις ότι έχει στα χέρια του τη λίστα με μεγάλους φοροφυγάδες που έχουν καταθέσεις δισεκατομμυρίων στην Ελβετία. Αργότερα, ο κ. Παπακωνσταντίνου έλεγε ότι δεν υπάρχει τέτοια λίστα. Και αυτή η αλλαγή αποδίδεται στο ότι όταν μελέτησε τη λίστα είδε ονόματα με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ τα οποία άγγιζαν το σύστημα Γ. Παπανδρέου. Μάλιστα τότε, είχε κυκλοφορήσει έντονα ότι ανάμεσα στα 2.000 πρόσωπα ήταν και συγγενικό πρόσωπο του τότε πρωθυπουργού με καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων. Η διαρροή αυτή ουδέποτε επιβεβαιώθηκε ή διαψευστεί.

Τώρα κανείς δεν ξέρει που είναι η λίστα και ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου υποστηρίζει ότι την παρέδωσε στον κ. Καπελέρη, ο οποίος με τη σειρά του φωνάζει ότι δεν πήρε ποτέ αυτή τη λίστα.

Εδώ παππάς, εκεί παππάς, που είναι η λίστα;;
spirospero.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα