Ούτε στην Αδριανούπολη ούτε στη Φιλιππούπολη θα πάμε. Θα παραμείνουμε εδώ, ακρίτες των συνόρων…

07:57 1/12/2012 - Πηγή: Olympia
“Δε μπορούμε να στέλνουμε τέτοιου είδους μηνύματα στην υπόλοιπη Ελλάδα εμείς εδώ από τα σύνορα.”“Ούτε στην Αδριανούπολη, ούτε στην Φιλιππούπολη θα πάνε τα παιδιά μας”  Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα ΑΚΡΙΤΕΣ…

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδος κ. Δημήτρης Μουζάς δίνει προτεραιότητα στην εξασφάλιση πετρελαίου για θέρμανση των

Σχολείων – Το Δημοτικό Κολυμβητήριο θα κλείσει φέτος για τρεις μήνες – “Δεν εγκαταλείπουμε τον τόπο μας”

Σχετικά με το θέμα αναστολής λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ορεστιάδας κατά την τρέχουσα χειμερινή περίοδο, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Δημήτρης Μουζάς, δήλωσε τα εξής:
Πριν από δύο χρόνια, τον Οκτώβριο του 2010, κατορθώσαμε να δώσουμε λύση και να λειτουργήσει στην Ορεστιάδα το Δημοτικό Κολυμβητήριο.
Για εμάς ήταν συνειδητή επιλογή η λειτουργία του Κολυμβητηρίου, προκειμένου να υπάρχουν εναλλακτικές μορφές άθλησης για τη νεολαία, πέραν των ήδη υφισταμένων σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.
Στη διάρκεια αυτών των δύο ετών οι νεαροί κολυμβητές της Ορεστιάδας μας έκαναν πολλές φορές υπερήφανους με τη μαζική συμμετοχή τους και τις επιτυχίες τους σε διάφορους αγώνες και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό.
Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα δύο χρόνια, κατορθώσαμε να κρατήσουμε σε λειτουργία το δικό μας Κολυμβητήριο, όταν σε πολλές περιοχές και πόλεις της Ελλάδας, τα αντίστοιχα Κολυμβητήρια έκλειναν το ένα μετά το άλλο.
Ενδεικτικά αναφέρουμε το Βόλο, την Καβάλα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή, τον Πύργο, τα Χανιά, το Ηράκλειο και πολλά στην ίδια την Αθήνα.
Πριν από λίγες ημέρες έφτασε σε αδυναμία λειτουργίας και το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο του Ζαππείου, το οποίο εξυπηρετούσε τις εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης και κολύμβησης, καθώς και ομάδες υδατοσφαίρισης της Α κατηγορίας.
Ο καθένας λοιπόν μπορεί να αντιληφθεί ποια είναι η κατάσταση πλέον σε όλη την Ελλάδα και με πόση προσπάθεια μπορέσαμε να κρατήσουμε σε λειτουργία το δικό μας Κολυμβητήριο τα δύο τελευταία χρόνια.
Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι το συνολικό ετήσιο κόστος λειτουργίας του Κολυμβητηρίου Ορεστιάδας (υλικά, συντήρηση, καθαριότητα, ναυαγοσώστες κλπ), ξεπερνά τα 100.000 ευρώ ενώ απαιτούνται περίπου 80.000 λίτρα πετρελαίου ετησίως για τη θέρμανση. 
Για τη χρήση του Κολυμβητηρίου ο Δήμος εισπράττει από τον τοπικό Σύλλογο και από άλλους χρήστες, λιγότερα από 50.000 ευρώ. 
Με τις φετινές τιμές πετρελαίου, το ετήσιο κόστος λειτουργίας θα ξεπερνά τις 220.000 ευρώ, όταν το συνολικό κόστος θέρμανσης για όλα τα σχολεία του Δήμου Ορεστιάδας, θα είναι αυξημένο κατά 50%, αλλά και πάλι θα είναι κατά πολύ μικρότερο από το κόστος λειτουργίας μόνο του Κολυμβητηρίου. 
Στην παρούσα χρονική συγκυρία, με την πλήρη αδυναμία της Κυβέρνησης για περαιτέρω οικονομική ενίσχυση, είναι σαφές ότι ως Δήμαρχος επιλέγω και βάζω σε απόλυτη προτεραιότητα την υποχρέωση να υπάρχει θέρμανση στα σχολεία ολόκληρου του Δήμου. 
Πέρυσι το Κολυμβητήριο έκλεισε για ενάμιση μήνα, λόγω συντήρησης.
Φέτος θα κλείσει για τρεις μήνες και όλοι όσοι αντιμετωπίζουν καθημερινά την οικονομική κατάσταση πο

Keywords
Αναζητήσεις
που παμε αδριανουπολη
Τυχαία Θέματα