Όταν η Μέρκελ κοροϊδεύει τον κόσμο…

23:27 17/8/2012 - Πηγή: Olympia

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

Σε κοινές δηλώσεις με τον Καναδό πρωθυπουργό Στίβεν Χάρπερ η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε τον Καναδά πρότυπο «οικονομίας που δεν ζει με δανεικά».
Αν κανείς διαβάσει αυτές τις δηλώσεις χωρίς να συγκρίνει και να αναλύσει όλα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια, θα έλεγε – και θα είχε και δίκιο – «τι ωραία που τα λέει η Γερμανίδα»!
Όμως η πραγματικότητα δεν είναι έτσι.
Και δεν είναι έτσι γιατί η Γερμανία ανέπτυξε την οικονομία της με την πολιτική

του «λαδώματος». Η πώληση προϊόντων με την τακτική του «λαδώματος» είναι πλέον επιστήμη
για την Γερμανία και τους πολιτικούς της.
Δεν είναι έτσι γιατί η Γερμανίδα καγκελάριος ασκεί τοκογλυφία πάνω στις χώρες του Νότου και ωφελείται δισεκατομμύρια ευρώ. Κι ένας τοκογλύφος ποτέ δεν είναι τίμιος.
Δεν είναι έτσι γιατί η Γερμανία δεν έχει καταβάλει τις πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα. Έτσι η Γερμανία είναι Κράτος μπαταξής! Απατεώνας!
Αυτοί, οι Γερμανοί, οι «τίμιοι» κι «ενάρετοι» άνθρωποι, που είναι σίγουρο πως θα αγιάσουν γιατί αγαπούν και βοηθούν ανήμπορους ανθρώπους, διέφθειραν Έλληνες πολιτικούς και κυβερνητικά στελέχη.
Θα πει κανείς πως και στους δικούς μας άρεσε το «λάδι» και γι’ αυτό «λαδωνόντουσαν». Αυτό είναι βέβαιο. Το ταγκό όμως θέλει δύο. Αν δεν υπήρχε εκείνος που «λαδώνει» είναι βέβαιο πως δεν θα υπήρχε κι εκείνος που «λαδωνότανε». Έτσι η Ελλάδα δεν θα αντιμετώπιζε σήμερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Γι’ αυτό είναι εξοργιστικά όλα όσα «περί οικονομίας» είπε η κα Μέρκελ στον Καναδά.
Ποιος δεν γνωρίζει το σκάνδαλο με τα υποβρύχια; Αν ήταν αντίστροφοι οι ρόλοι, αν η Γερμανία είχε παραγγείλει τα υποβρύχια και η Ελλάδα έπρεπε να τα παραδώσει, όχι μόνο θα είχε ακυρωθεί η παραγγελία αλλά θα είχαμε πληρώσει και ποινικές ρήτρες.
Όμως η Γερμανοί, ρίχνοντας «λάδι» στη μηχανή, μας υποχρέωσε να δεχθούμε την παραλαβή ενός υποβρυχίου που παρουσίασε σημαντικά προβλήματα.
Ποιος δεν γνωρίζει το σκάνδαλο με τη Siemens; «Λαδώνοντας» πολιτικούς, κόμματα, στελέχη υπηρεσιών, η Γερμανία κατάφερε να μας πουλά φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Με αντάλλαγμα τη στήριξη πολιτικών προσώπων η Γερμανία πουλούσε πανάκριβα στην Ελλάδα διάφορα οπλικά ή τεχνολογικά συστήματα αναπτύσσοντας με αυτόν τον τρόπο την οικονομία της και βυθίζοντας ταυτόχρονα την Ελληνική.
Ποιος δεν γνωρίζει τον συντάκτη των Μνημονίων που κατέστρεψε την Ελλάδα και τους Έλληνες; Ποιος δεν αναγνωρίζει στα πρόσωπα της κας Μέρκελ και των συνεργατών της τα σύγχρονα Ες – Ες που έφεραν την δυστυχία στην Ευρώπη;
Στον Καναδά η καγκελάριος της Γερμανίας είπε ακόμη ότι είναι «υπέρ της αυστηροποίησης του κοινοτικού ελέγχου σε χώρες μέλη με υπέρογκο χρέος και παραβίαση των δημοσιονομικών ορίων».
Έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό αντιληπτό, η επιθυμία της καγκελαρίου και των Γερμανικών Ες – Ες, για οικονομική (και εδαφική) κυριαρχία στην Ευρώπη.
Για καλή τύχη των Γερμανών, εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν κάποια «καλά παιδιά» που είναι πρόθυμα να τους δώσουν «γ
Keywords
Τυχαία Θέματα