ΟΡΜΗΞΤΕ ΑΝΑΛΥΤΑΔΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ: Ιδού οι Δικηγορικές Εταιρείες αναλαμβάνουν τις αποκρατικοποιήσεις

19:21 19/2/2012 - Πηγή: Olympia

Την πρόσληψη συμβούλων για ένδεκα σχέδια αποκρατικοποιήσεων ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων.

Πρόκειται για συμβούλους που αφορούν τις εταιρείες ΕΥΑΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Καζίνο Πάρνηθας, ΟΛΠ, ΟΛΘ, Περιφερειακά Λιμάνια, ΕΛΤΑ, Περιφερειακά Αεροδρόμια, Κοίτασμα φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα», Αυτοκινητόδρομοι, Ελληνικά Πετρέλαια

και ΔΕΗ.

Με την απόφαση εξουσιοδοτείταιο υπουργός Οικονομικών να διαπραγματευθεί και να καθορίσει τους όρους των συμβάσεων με τους συμβούλους, καθώς και να τις υπογράψει για λογαριασμό του Δημοσίου.

Αναλυτικά:

1) ΕΥΔΑΠΕΥΑΘ: Την προς τον σκοπό της πώλησης έως και του συνόλου των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, κυριότητας του Δημοσίου, ανατίθεται στη δικηγορική εταιρία
«ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ – ΒΕΚΡΗΣ – ΜΠΕΡΣΗΣ – ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ – ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ – ΠΑΠΑΡΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ – ΙΩΑΝΝΟΥ» το έργο του νομικού συμβούλου επί θεμάτων ελληνικού δικαίου.

Στη δικηγορική εταιρεία «ΑLLEN & OVERY LLP» το έργο του νομικού συμβούλου επί θεμάτων αλλοδαπού και ευρωπαϊκού δικαίου και στην τεχνική εταιρία «HYDER CONSULTING UK LTD» το έργο του τεχνικού συμβούλου.

2) ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ: Την προς τον σκοπό της πώλησης έως και του συνόλου των μετοχών της ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ, κυριότητας της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε., ανατίθεται στην κοινοπραξία των δικηγορικών εταιριών « Χ&Σ Δημητρίου και Συνεργάτες» και «Δ.Ν. Τζουγανάτος και Συνεργάτες» το έργο του νομικού συμβούλου επί θεμάτων ελληνικού και ευρωπαϊκού δικαίου. Στην κοινοπραξία των εταιρειών «KANTOR MANAGEMENT CONSULTANTS S.A.» και «H2 GAMBLING CAPITAL LTD» το έργο του τεχνικού συμβούλου.

3) ΟΛΠ, ΟΛΘ και Περιφερειακοί Λιμένες: Την προς τον σκοπό της πώλησης έως και του συνόλου των μετοχών των ΟΛΠ και ΟΛΘ, καθώς και των Περιφερειακών Λιμένων, κυριότητας του Δημοσίου, ανατίθεται στη δικηγορική εταιρία «ΑΛΕΞΙΟΥ – ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ» το έργο του νομικού συμβούλου επί θεμάτων ελληνικού δικαίου. Στη δικηγορική εταιρία «FRESHFIELDS BRUCKHAUS DERINGER LLP» το έργο του νομικού συμβούλου επί θεμάτων αλλοδαπού και ευρωπαϊκού δικαίου και στις εταιρίες «HPC Hamburg Port Consulting GmbH» και «Marnet Ανώνυμη Τεχνική Εταιρία» το έργο του τεχνικού συμβούλου.

4) ΕΛΤΑ: Την προς τον σκοπό της πώλησης μετοχών της ΕΛΤΑ, κυριότητας του Δημοσίου, ανάθεση στη δικηγορική εταιρία Γ. ΚΑΛΛΙΜΟΠΟΥΛΟΣ – Κ. ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ – Α. ΧΙΩΤΕΛΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (KLC ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ) το έργο του νομικού συμβούλου επί θεμάτων ελληνικού και ευρωπαϊκού δικαίου.

5) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ: Την προς τον σκοπό της αποκρατικοποίησης των Περιφερειακών Αεροδρομίων, ανατίθεται στην κοινοπραξία των δικηγορικών εταιριών «ΜΑΡΙΑ Ι. ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΚΑΤΕΡΙΝΑ Α. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ – Κ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» – «ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ & ΒΑΣΑΛΑΚΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» το έργο του νομικού συμβούλου επί θεμάτων ελληνικού δικαίου.

Στη δικηγορική εταιρία «NORTON ROSE LLP» το έργο του νομικού συμβούλου επί θεμάτων αλλοδαπού και ευρωπαϊκού δικαίου και στην κοινοπραξία των εταιρειών «Lufthansa C

Keywords
Τυχαία Θέματα