ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ECONOMIST.

17:32 3/7/2012 - Πηγή: Olympia

«Καλημέρα σας, θέλω να ευχαριστήσω το economist για τη σημερινή πρόσκληση. Πράγματι θα δει κανείς σε λίγα χρόνια τι θα γράφει ο ιστορικός του μέλλοντος στα βιβλία πολιτικής οικονομίας. Σίγουρα θα αποτελέσει το καλύτερο εγχειρίδιο η πολιτική των τελευταίων δύο ετών. Πώς μπορείς να καταστρέψεις μια χώρα μέσα σε δύο χρόνια.

Η Ελλάδα μετά το 2009 έχει πάρει μια πτωτική πορεία και έχει λειτουργήσει ουσιαστικά ως πυροκροτητής στην κρίση η οποία

έχει ξεσπάσει πλέον, στην Ευρώπη του Νότου, και όχι μόνο. Σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat 17 εκατομμύρια Ευρωπαίοι είναι άνεργοι.

Στις χώρες του Νότου όπως στην Ισπανία το 24% είναι άνεργοι, στην Ελλάδα είναι το 21%. Σε καμιά άλλη χώρα η ανεργία δεν έχει πέσει κάτω από το 10%, 11% είναι ο μέσος όρος.

Είχαμε μια κυβέρνηση όπου ο πρωθυπουργός που ανέλαβε ο Γεώργιος Παπανδρέου κατάφερε να κάνει τα πάντα προκειμένου η χώρα να χάσει ό,τι πιο πολύτιμο είχε.

Καταργήθηκαν τα δύο υπουργεία που αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της πολιτικής οικονομίας της Ελλάδος, το υπουργείο Τουρισμού και το υπουργείο Εθνικής Ναυτιλίας.

Ήταν ένας πρωθυπουργός ο οποίος κατάφερε να πουλήσει τα ασφάλιστρα κινδύνου της Κεντρικής Τράπεζας όταν είχε ήδη συμφωνήσει με τον διοικητή του Δ.Ν.Τ να εντάξει τη χώρα στο μηχανισμό στήριξης.

Πρόκειται για έναν πρωθυπουργό που άφησε τον υπουργό Οικονομικών του να αλλοιώσει τα στατιστηκά στοιχεία της χώρας και να τη φέρει σε δυσμενέστερη θέση.

Ήταν ένας πρωθυπουργός ο οποίος παρέδωσε με το κόμμα του σε μια συγκυβέρνηση πείθοντας την τότε αξιωματική αντιπολίτευση να προχωρήσει σε ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους, στο περίφημο PSI. Όμως τα μόνα που κουρεύτηκαν είναι τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, οι ελληνικές τράπεζες, τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία, τα μετοχικά ταμεία και βεβαίως όλη η Κύπρος. Αντίθετα οι δανειστές δεν υπέστησαν τίποτα.

Τώρα έχουμε μια κυβέρνηση η οποία διαδέχεται μια άλη κυβέρνηση με τους ίδιοιυς ακριβώς συναιτέρους με ολίγον αριστερά μέσα και το μόνο που κάνει είναι να υπόσχεται.

Με επιστολές προς τη Γερμανία, τη χώρα που θέλει να κατακτήσει πολιτικά την υπόλοιπη Ευρώπη, υπόσχεται ότι θα εφαρμόσει ό,τι ακριβώς έχει πει. Το έκανε την ίδια βραδιά όπου ο Νότος αντιστέκεται και καταφέρνει να πάρει μια απόφαση που έδωσε ανάσα στην Ισπανία, την Ιταλία ακόμα την Ισλανδία.

Σήμερα μιλάμε για ένα θέμα τον Τουρισμό, τη βαριά βιομηχανία όπως έλεγε η Μελίνα Μερκούρη. Μια βαριά βιομηχανία σε μια χώρα με 4.600 ποντοπόρα πλοία, 16.000 χιλιόμετρα ακτές, με 3.600 νησιά.

Μια χώρα στην οποία τα project εδώ ακούγονται με πολύ μεγάλη προσοχή και επιχειρηματικές βλέψεις στο μέλλον. Όμως δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτε αν δεν γίνει σε σταθερό περιβάλλον. Σταθερό περιβάλλον για εμάς τους πολιτικούς είναι η σταθερή νομοθεσία.

Δεν θα επενδύσει κανείς στην Ελλάδα, όσο προκλητικά και ευήκοα και αν είναι όλα αυτά που ακούσαμε για το Ελληνικό, για τη παραχώρηση χρήσης των λιμανιών, αν δεν ξέρουν ότι υπάρχει ένας σταθερός φορ

Keywords
Τυχαία Θέματα