Ολυμπιακοί Αγώνες 2012 Ελληνική Αποστολή Συμμετοχή .

20:22 27/7/2012 - Πηγή: Olympia

Φίλοι,
Είναι εξαιρετικά δύσκολο ίσως και λεπτό να μπεις στην διαδικασία σχολιασμού για τα όσα συνέβησαν με τον αποκλεισμό της Αθλήτριας μας και την διεθνή διάσταση που έλαβε το θέμα.
Είναι ένα θέμα όμως, που αγγίζει Έλληνες, Ελληνική κληρονομιά, παγκόσμια ιστορία ένα θεμελιωμένο σύστημα αξιών και γενικότερο πολιτισμικό σύστημα ηθών συμπεριφοράς.
Ακόμη αντιληπτό Είναι ότι το κλίμα μετά τέτοιο στιγματισμό στην Ελληνική ομάδα δεν μπορεί να Είναι κατάλληλο για συμμετοχή.
Επίσης, περιττό θεωρείται

να μπαίνουμε στον κόπο να υπενθυμίσουμε στο παγκόσμιο
περιβάλλον μας ότι οι Έλληνες θεσμικά προσηλωμένοι στην εγγενή άμυλα του αθλητισμού αλλά και στις ανθρώπινες αξίες μοιράζονται τα Ολυμπιακά ιδεώδη και την Ολυμπιακή Φλόγα με όλους τους υπόλοιπους λαούς ανεξαρτήτου θρησκείας χρώματος κτλ.

Καταλήγοντας θεωρώ ότι η συμμετοχή της Ελληνικής ομάδας μετά τα όσα εισέπραξε συμβολικά και θεσμικά έχει ένα δύσκολο ρολό πέρα του αθλητικού να αντιμετωπίσει.
Η υποστήριξη στους καλυτέρους αντιπροσώπους της Ελλάδας είναι όλων μας καθήκον.
Έστω και αν…. σαν ομάδα μόνο παρελασει στην τελετή έναρξης και αμέσως μετά αποχωρήσει !!!!! Αντιδρώντας έτσι εντονότατα στην διοργάνωση και σχετικές Ολυμπιακές Επιτροπές. Αυτές που σήμερα είναι πλέον και σαφώς σε καθεστώς σημερινής αμφισβήτησης για το αρνητικό κλίμα πού έχει δημιουργηθεί προς τους Έλληνες αθλητές και Ελληνικό λαό.
Κάτι τέτοιο θεωρητικά και φυσικά είναι ιερό και θεσμικό καθήκον/αντίδραση Ελλήνων για ανώτερους & καλυτέρους Ολυμπιακούς αγώνες.
Δηλαδή μια πολιτισμένα διαμαρτυρόμενη & διπλωματικά αντιμετώπιση στην κατευθυνόμενη Πολιτισμική απαξίωση ενός παγκόσμιου θεσμού και προς τους πρεσβευτές του, Έλληνες Αθλητές ,ενός υπερήφανου λαού με ιστορία πυλώνα της παγκόσμιας κληρονομιάς του πνεύματος και των ανθρωπίνων αξιών.

με εκτίμηση

Κωνσταντίνος


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα