Οι συνήθεις “αήττητοι”…

17:13 2/7/2012 - Πηγή: Olympia

Γράφει ο Στυλιανός Χρυσοστομίδης

Ένα ερώτημα με βασανίζει από προχθές το βράδυ…
Πολλοί λένε και γράφουν ότι η Μέρκελ υποχώρησε για πρώτη φορά, μιλάνε για ήττα της Γερμανίας και της Μέρκελ και νίκη του ευρωπαικού Νότου, για σημαντική αλλαγή της ευρωπαικής πολιτικής κ.ό.κ.

Άν και επιτρέψτε μου, να διατηρώ ζωηρότατες επιφυλάξεις σχετικά με τις παραπάνω εκτιμήσεις, αφού είμαι σχεδόν βέβαιος πλέον, ότι εάν αυνέβαινε κάτι τέτοιο, οι παγκόσμιες

αγορές δεν θα αντιδρούσαν ανοδικά -όπως χθές- αλλά καθοδικά!

Το χειρότερο όλων, είναι πως όλα [more] αυτά τα περίεργα, κάποιοι τα …διαλαλούν με πανηγυρισμούς και εντός των συνόρων μας!:
Και δυστυχώς, οι εγχώριοι παπαγάλοι τα αναπαράγουν κατά τέτοιο τρόπο, λές και πίσω από τις όποιες αποφάσεις στην Ε.Ε., υπάρχει κάποιο απτό όφελος που να αφορά και στην κακόμοιρη -όπως την κατάντησαν- χώρα μας!

Μετά από τις “μαύρες” αυτές σκέψεις…

Έστω ότι η Μέρκελ έχασε κάτι και έστω ότι οι χώρες του Νότου …κατάφεραν και απόσπασαν κάτι θετικό!
Τους “δικούς μας” παπαγάλους, τα “δικά μας” λαμόγια και τα “δικά μας” -κατά κύριο λόγο άνομα- συμφέροντα, ποιός θα τα σταματήσει?

Σήμερα, άρχισαν και πάλι να διεκδικούν με αισχρό τρόπο και χυδαίο ύφος, όλο το μερίδιο!
Και μάλιστα, δεν περιορίζουν τη λεία τους στα όποια αναμενόμενα οφέλη της προχθεσινής Συνόδου της Ε.Ε., αλλά επεκτείνονται σε ότι τυχόν απέμεινε όρθιο στη χώρα μας μετά την “λαίλαπα” των δυόμισι τελευταίων χρόνων!
Όχι μόνον με τις γνωστού τύπου “δήθεν” ορθολογικές προτάσεις, αλλά και με άλλα κόλπα, δηλαδή με συγκεκαλυμμένες απειλές και εκβιασμούς!
Όλη την πίτα δική τους θέλουν και πάλι…

Τους “δικούς μας” παπαγάλους, τα “δικά μας” λαμόγια και τα “δικά μας” -κατά κύριο λόγο άνομα- συμφέροντα, ποιός θα τα σταματήσει?
Αυτοί είναι “αήττητοι”!


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα