Οι νέες αποκαλύψεις της Ζωής Γεωργαντά για το σκάνδαλο του ελλείμματος, στην βουλή από τον Τ. ΚΟΥΙΚ.

14:43 23/9/2012 - Πηγή: Olympia

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛ.ΣΤΑΤ.

«ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΘΑΦΤΟΥΝ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΛΥΣΣΩΔΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ, ΤΙΣ ΠΑΡΩΔΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ «ΑΘΩΩΤΙΚΑ» ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ»

Η Έκθεση-σοκ της η Καθηγήτριας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και πρώην Μέλους της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ζωής Γεωργαντά για

το πραγματικό έλλειμμα
της Ελλάδας το 2009 και η οποία αναρτήθηκε στο δημοσιογραφικό ιστολόγιο http://attikanea.blogspot.gr αποτελεί το υλικό της Ερώτησης-φωτιά που καταθέτει προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Το τεράστιο αυτό ζήτημα το είχε επανειλημμένα διαχειριστεί ως δημοσιογράφος ο Τέρενς Κουίκ, με πολλές συνεντεύξεις που πήρε και από την ίδια την κα Ζωή Γεωργαντά (η τελευταία ήταν στο κανάλι ΚΟΝΤΡΑ).

Τότε το σύστημα Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου σιωπούσε. Και η πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, κατά πάγια πρακτική, κουκούλωσε το θέμα.

Τώρα το επαναφέρει με Ερώτηση, το πλήρες κείμενο της οποίας είναι το εξής:

ΤΕΡΕΝΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Κύριε Υπουργέ,

Η ακόλουθη Ερώτηση θα έπρεπε να έχει ως αποδέκτες τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και όλο το οικονομικό επιτελείο των κυβερνήσεών του από το 2009 και εντεύθεν, προεξάρχοντος του τότε Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Πλην, όμως, την καταθέτω σε εσάς, διότι εσείς είστε σήμερα Υπουργός Οικονομικών της χώρας, εσείς έχετε τη ΕΛ.ΣΤΑΤ. υπό την εποπτεία σας, εσείς είστε ο κύριος διαπραγματευτής (αν γίνονται διαπραγματεύσεις και όχι παράδοση της Ελλάδας) με τη Τρόικα και εσείς είστε ο αρμόδιος να μου απαντήσει μέσω του κοινοβουλευτικού μου έργου.

Κύριε Υπουργέ,

Είμαι σίγουρος ότι θα είδατε ο ίδιος ή θα σας ενημέρωσαν οι συνεργάτες σας όπως οφείλουν για τέτοια ζητήματα, μία ανάλυση – σοκ της κας Ζωής Γεωργαντά, μέχρι πρόσφατα μέλος του Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ με έγκριση της Ελληνικής Βουλής, σχετικά με το έλλειμμα του 2009.

Αναρτήθηκε στην έγκριτη δημοσιογραφική ιστοσελίδα attikanea.blogspot.gr της δημοσιογράφου κας Πόπης Σουφλή.

Ίσως ορισμένοι να νόμισαν ότι το θέμα ξεχάστηκε. Μάλιστα πιστεύω ότι πολλά μέλη από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να ελπίσανε ότι, μετά από την πρώτη καταγγελία της κας Γεωργαντά περί διογκωμένου ελλείμματος, πριν 12 μήνες, που προκάλεσε εισαγγελική έρευνα και τελικά την σύσταση μιας Εξεταστικής Επιτροπής αποτελούμενης μόνο από στελέχη του ΠΑΣΟΚ με τα πλήρως αναμενόμενα «αθωωτικά» αποτελέσματα, το θέμα ίσως να είχε «θαφτεί» για πάντα.

Τέτοια θέματα όμως δεν είναι δυνατόν να θαφτούν, παρ’ όλες τις λυσσώδεις προσπάθειες ορισμένων. Όσες παρωδίες «Εξεταστικών Επιτροπών» κι αν συστ

Keywords
Τυχαία Θέματα