Οι επίμαχες απαντήσεις του Δημήτρη Αβραμόπουλου…

12:02 21/5/2012 - Πηγή: Olympia

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο Δ. Αβραμόπουλος με την χθεσινή του συνέντευξη έστειλε ηχηρό μήνυμα στην έλευση της Ντόρας και στην απόπειρα δημιουργίας μετώπων με χαρακτηριστικά του περασμένου αιώνα. Ακόμα δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία, ούτε καν από τους συντελεστές της προεκλογικής εκστρατείας την οποία κατακεραύνωσε. Διαβάστε:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ

θα μπορούσε να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ; Και το ρωτάω γιατί στελέχη σας είπαν ότι ούτε ψήφο ανοχής θα έπρεπε να δώσει η ΝΔ, γιατί η Αριστερά θα καταστρέψει τη χώρα.

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Την εντολή θα την δώσει ο ελληνικός λαός, που θα καθορίσει με την ψήφο του κυριαρχικά την δύναμη των κομμάτων στην νέα Βουλή. Καμία κυβέρνηση που δεν εκφράζει πιστά αυτή τη λαϊκή εντολή δεν θα είναι βιώσιμη και δεν θα ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο που την αναμένει.

Προσωπικά πιστεύω πως όλα τα κόμματα της Βουλής, που στηρίζουν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και το δημοκρατικό πολίτευμα μας μπορούν να συνεργασθούν, υπό τις παρούσες έκτακτες συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα μας, για να βοηθήσουν την έξοδο από την κρίση, στα πλαίσια μιας προγραμματικής σύγκλησης στα κρίσιμα ζητήματα -και φυσικά δεν εξαιρώ τον ΣΥΡΙΖΑ, που δηλώνει ότι είναι ευρωπαϊκό κόμμα. Δεν έχει παρά να το αποδείξει στην πράξη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το διακύβευμα είναι ευρώ ή δραχμή;

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Να τελειώνουμε οριστικά με την αναπαραγωγή ενός ψεύτικου διλήμματος που χρησιμοποιείται στον εσωτερικό κομματικό ανταγωνισμό, αναπαράγεται στο εξωτερικό από συμφέροντα που κερδοσκοπούν και, τελικώς, βλάπτει τη χώρα.

Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης, σύντομα, δε, θα ανακτήσει τη θέση της ως ισότιμου και σημαντικού μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα κόμματα που αντιπροσωπεύουν την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι ταγμένα υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ. Οι δε πρόσφατες δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων επιβεβαιώνουν την σταθερή θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη (Γιούνγκερ 15/5/2012).

Από την συνέντευξη του στην χθεσινή RealNews.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα