ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ

21:09 16/9/2012 - Πηγή: Olympia

The bondholder

Τα σχόλια στο άρθρο του Tommy Lee με έκαναν να γράψω αυτό το άρθρο για την ομογένεια..

Έζησα τριάντα χρόνια στην Βόρεια Αμερική και ήρθα να μείνω μόνιμα στην Ελλάδα. Δεν το μετάνιωσα ούτε για μια στιγμή (γαλανός ουρανός , οικογένεια και εκκλησάκια με φως είναι αρκετά). Επαγγελματικά μια καταστροφή.

Στα τριάντα αυτά χρόνια έζησα εμπειρίες

που θα μπορούσα να γράψω βιβλίο για το τι εμπόδια η ελληνική πολιτεία φέρνει σε κάθε τι που είναι για το καλό της χώρας.

Δεν μας έδωσαν το δικαίωμα ψήφου αν και έγιναν τεράστιες προσπάθειες– οι αμερικανοί ψηφίζουν όπου και να είναι
στο εξωτερικό

Όταν γέμισαν λεωφορεία για να γίνει μια διαμαρτυρία για το σκοπιανό είδα γιαγιάδες να φωνάζουν η Μακεδονία είναι Ελληνική σε -30C. Ο πρέσβης όμως δεν έδωσε στην κυβέρνηση της Αμερικής την διαμαρτυρία που είχαν υπογράψει πάνω από 11 000 άτομα μόνο από την πόλη μας.

Τα ελληνικά σχολειά που διδάσκουν ελληνικά το Σάββατο γεμάτα.. Η δασκάλα δούλευε χωρίς αποδοχές για τι το ελληνικό κράτος δεν αναγνώριζε αυτό το μάθημα. Η κοινότητα έκανε εράνους για να βοηθήσουμε οικονομικά τους δάσκαλους γιατί οι μισθοί δεν έφταναν ούτε για το ενοίκιο.

Σε μια παρέλαση την 25 Μαρτίου ένας υπουργός δεν παρουσιάστηκε γιατί δεν ήρθε λιμουζίνα να τον πάρει από το ξενοδοχείο. Έπρεπε να περπατήσει τρία τετράγωνα ο καημένος.

Θέριζαν διχόνοια στον Ελληνικό πληθυσμό με τα να χρηματοδοτούν ραδιοφωνικούς σταθμούς και εφημερίδες που μονό καλά λόγια για την Ελλάδα δεν είχαν. Πόσες φόρες άκουσα «έλληνες» να λένε ¨δεν αξίζει να πατέ στην Ελλάδα ούτε για διακοπές”..

Πολλές εκδηλώσεις γίνονταν κάτω από την ομπρέλα της φιλίας με την Τουρκιά κάτι που οι περισσότεροι δεν δεχόμασταν να πάμε.

Λεφτά από εράνους για την Ελλάδα δεν έφτασαν ποτέ στους ανθρώπους που είχαν ανάγκη.

Όσο για επαγγελματικές εμπειρίες φρίκη.. Δεν μας ήθελαν.

Από προσωπική εμπειρία ξέρω ότι χάσαμε το Disney world που πήγε τελικά στο Παρίσι, το μεγαλύτερο κέντρο μοριακής τεχνολογίας στον κόσμο, και δυο υπερπολυτελές μαρίνες για την Αθήνα. Όσο για τον Αστέρα θα πάρει τρεις σελίδες να περιγράψω την κατάσταση. Εμπόδια παντού..

Αν και όλοι είχαν υφυπουργούς για τον ελληνισμό του εξωτερικού δεν είδαμε καμία θετική πρόταση. Μάλλον θα έλεγα ότι οι προτάσεις ήταν φτιαγμένες για να απορριφτούν.

Σοφία πενθείς για την πατρίδα. Μη. Υπάρχουν πολλοί μα παρά πολλοί ΕΛΛΗΝΕΣ που μπορούν έστω και σήμερα να δημιουργήσουν ένα λαμπρό μέλλον για την χώρα. Δεν θα ξεχάσω όταν έγινε μια εκδήλωση στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης για την Ελλάδα. Έλληνες τρίτης γενιάς χόρευαν το συρτάκι του Ζορμπά. Με πάθος.

Αλλά πρώτα πρέπει να φύγουν ΑΥΤΟΙ.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα