Οδυνηρά χρόνια περιμένουν την ΕΕ

Για οδυνηρά χρόνια που αναμένουν την Ευρωζώνη μίλησε η Γερμανίδα καγκελάριος, μη συμμεριζόμενη την αισιοδοξία που εκφράζεται από…
αρκετούς Ευρωπαίους ηγέτες.

Μετά την αυλαία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, η Ανγκελα Μέρκελ εκτίμησε ότι η ζώνη του ευρώ έχει μπροστά της χρόνια οδυνηρών μεταρρυθμίσεων, αργής ανάπτυξης και υψηλής ανεργίας.

«Ενας λόγος που είμαι προσεκτική με τις προβλέψεις μου είναι η διαδικασία

προσαρμογής, οι αλλαγές που διανύουμε είναι πολύ δύσκολες και οδυνηρές» είπε η Α. Μέρκελ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, και επισήμανε ότι η ζώνη του ευρώ δεν θα δει τα οφέλη των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας και άλλων διαρθρωτικών αλλαγών για πολλά χρόνια.

«Το επόμενο έτος, και ο πρόεδρος της ΕΚΤ το έχει πει αυτό, θα έχουμε πολύ χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, θα δούμε αρνητική ανάπτυξη σε κάποιες χώρες, και αναμένουμε να συνεχιστούν τα πολύ υψηλά επίπεδα ανεργίας» τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος. Αν και αναγνώρισε ότι η Ευρωζώνη έχει επιτύχει πολλά, τόνισε ωστόσο ότι έχει μια σκληρή περίοδο μπροστά της και επανέλαβε ότι η κρίση δεν μπορεί να λυθεί με ένα μεγάλο βήμα. «Εχει γίνει πολλή συζήτηση γι’ αυτό το ένα βήμα, εάν θα είναι ”κούρεμα” χρέους, ευρωομόλογα ή κάποιο άλλο μέτρο που θα λύσει τα πάντα. Δεν είναι όμως έτσι» δήλωσε η Α. Μέρκελ.


Keywords
Τυχαία Θέματα