Ο Τσίπρας και το «ώριμο φρούτο»…

17:23 5/10/2012 - Πηγή: Olympia

Από το βήμα της ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας μας είπε ότι δεν ακολουθεί την τακτική του «ώριμου φρούτου». Τα ίδια ακριβώς όμως μας έλεγε παλαιότερα και ένας άλλος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινός πρωθυπουργός. Ο κ. Σαμαράς παρότι εκτόξευε αντιμνημονιακές κορώνες και μας παράπειθε όλους, στην πραγματικότητα πίστευε προφανώς πως το ΠΑΣΟΚ

δεν κινδυνεύει, ότι θα κρατήσει και έτσι θα έρθει αργότερα στην εξουσία ο ίδιος με πολιτική «ασφάλεια». Ουδέποτε πιστεύουμε φαντάστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θα κατέρρεε με τόση ταχύτητα. Για το λόγο αυτό αιφνιδιάστηκε και πανικοβλήθηκε όταν, κάτω από την πίεση των συγκεντρώσεων των Αγανακτισμένων, τον κάλεσε ο κ. Παπανδρέου για να του παραδώσει ουσιαστικά την εξουσία. Τότε κατάφερε να ξεγλιστρήσει, αφήνοντας…. τον Παπανδρέου να συνεχίσει μόνος του, όμως πέρυσι το Νοέμβριο εμφανίστηκε τελικά με το πραγματικό μνημονιακό του πρόσωπο και στήριξε Παπαδήμο για πρωθυπουργό.

Το ίδιο κάνει σήμερα και ο κ. Τσίπρας. Ενώ έχει έναν αντιμνημονιακό λόγο, στην πραγματικότητα πιστεύουμε εύχεται να κρατήσει η συγκυβέρνηση και να εισπράξει αυτή όλη την πολιτική φθορά, για να ανοίξει ο δρόμος για τον ίδιο. Έγινε πλέον σε όλους αντιληπτό τελευταία, ότι έχει ρίξει εντελώς τους αντιμνημονιακούς τόνους και περιορίζεται σε κάποια λογίδρια και δελτία τύπου, τη στιγμή που ολόκληρος ο ελληνικός λαός οδηγείται στο ικρίωμα και χρειάζεται πολιτικούς ηγέτες για να τον σώσουν.  

Από την αρχή αυτής της συγκυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ διακήρυξε  ότι θα τους«ταράξει στη νομιμότητα», εννοώντας ότι θα εφαρμόσει όλες τις προβλεπόμενες από το ισχύον Σύνταγμα διαδικασίες. Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπει καμία παραβίαση του Συντάγματος. Δεν βλέπει την αντισυνταγματική εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας και ένα σωρό άλλες παραβιάσεις. Δεν βλέπει δηλαδή ότι επί της ουσίας έχει επέλθει πλήρης κατάλυση του Συντάγματος και επομένως δεν βλέπει ότι είναι παράνομη η παραμονή στην εξουσία του πολιτικού συστήματος.

Γιατί όμως να το δει, αφού μέρος του συστήματος είναι και ο ίδιος.

Πέτρος Χασάπης

 

 


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα