Ο παγκόσμιος έλεγχος των μέσων προπαγάνδας της Ουάσιγκτον από τον Τζορτζ Σόρος

17:32 30/4/2012 - Πηγή: Olympia
Του Wayne MadsenΙστοσελίδα του ρωσικού ιδρύματος γεωπολιτικής Strategic Culture Foundation Mια προσεκτική ματιά στον προϋπολογισμό για το 2013 του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου Κυβερνητών των ΗΠΑ (Broadcasting Board of Governors, BBG), που έχει και την εποπτεία του Διεθνούς Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (International Broadcasting Board, IBB) και καθορίζει τη γραμμή προπαγάνδας της αμερικανικής κυβέρνησης στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση, και (όλο και περισσότερο) στο διαδίκτυο, αρκεί
για να αντιληφθούμε το εύρος της επίδρασης του Τζορτζ Σόρος… και των συμφερόντων που κρύβονται πίσω από την “προβολή ήπιας δύναμης” των νεο-συντηρητικών στην διάχυση πληροφοριών όπως αυτές μεταδίδονται από επίσημα μέσα της κυβέρνησης των ΗΠΑ προς ένα παγκόσμιο ακροατήριο. Το νέο αυτό είδος προπαγάνδας των ελεγχόμενων από το ΙΒΒ σταθμών, όπως η “Φωνή της Αμερικής“, το “Radio Free Asia“, και το “Radio Free Europe“ δεν θα πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του CNN, Ουόλτερ Άιζαακσον, έδωσε παραίτηση για να αναλάβει την προεδρία του Δ.Σ. του BBG το 2009, οπότε και έκανε έκκληση στους Αμερικανούς να αμφισβητήσουν δυναμικά την “αντι-αμερικανική προπαγάνδα” διεθνών ραδιοτηλεοπτικών δικτύων όπως το Russia Today (RT) (φωτό αριστερά), το Press TV του Ιράν, και το CCTV της Κίνας. Ο Άιζαακσον συμβαδίζει με τους στόχους του Σόρος και του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων ως επικεφαλής του Aspen Institute. Τελικά, ο Άιζαακσον παραιτήθηκε από τη θέση του ως προέδρου τον Ιανουάριο του 2012.

Ανάμεσα στις προτεραιότητες της προπαγάνδας των ΗΠΑ περιλαμβάνεται η επιτάχυνση των προσπαθειών για την πραγματοποίηση πολιτικών αλλαγών στις λεγόμενες “5 εναπομείνασες «κομμουνιστικές» χώρες στον κόσμο” μέσω ψυχροπολεμικών μεθόδων διάχυσης “ειδήσεων” και άλλων πληροφοριών της Φωνής της Αμερικής (VOA), του Γραφείου Ραδιοφωνίας της Κούβας (OCB), και των χρηματοδοτούμενων οργανώσεων “RFE / RL“ (Radio Free Europe / Radio Liberty) και “Radio Free Asia“ (RFA). Ένα από τα ινστιτούτα του Σόρος, το “Open Society Institute”, διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στη διαχείριση αυτών των αποδεκτών “όπλων” προπαγάνδας, η οποία αρχικά γινόταν από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) πριν περάσει de facto ο έλεγχος στον Σόρος, μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού στην Ευρώπη. Οι “5 εναπομείνασες «κομμουνιστικές» χώρες-στόχος” είναι η Κίνα, η Κούβα, η Βόρεια Κορέα, το Λάος και το Βιετνάμ. Το BBG διατείνεται ότι τα προπαγανδιστικά εγχειρήματα των ΗΠΑ έχουν ως στόχο ένα παγκόσμιο ακροατήριο187 εκατομμυρίων ανθρώπων και ότι οι εκπομπές σε 59 γλώσσες που μεταδίδονται σε περισσότερες από 100 χώρες δεν υπερβαίνουν σε κόστος τα 5 εκατ. δολάρια ετησίως. Ο προτεινόμενος προϋπολογισμός του BBG περιλαμβάνει όλες τις κωδικές φράσεις του Σόρος για τα “υψηλά πρότυπα δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας, ηθικής και αντικειμενικότητας” των ΗΠΑ και δεν παραλείπει να αναφέρει την στήριξη “της δημοκρατίας, της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και της διαφάνειας των θεσμών ανά τον κόσμο”. 
Αλλά εν

Keywords
Τυχαία Θέματα