Ο γόρδιος δεσμός των φαρμάκων και οι ομαδικοί τάφοι πτωχών.

23:13 5/6/2012 - Πηγή: Olympia

Δια χειρός Αλιθέρση

 Το παρακάτω σατιρικό  κείμενο δημοσιεύτηκε λίγες μέρες πριν από τις προηγούμενες εκλογές. Αυτήν τη στιγμή οι ασφαλισμένοι δεν έχουν στην ουσία ούτε γιατρούς, ούτε φάρμακα. Οι καρκινοπαθείς, αυτή η πολύ ευαίσθητη ομάδα του πληθυσμού μας, το ίδιο. Όμως πάντα  εκείνοι  που μας οδήγησαν ω εδώ, οι εκάστοτε κυβερνώντες, έχουν κάθε φορά την… «απάντηση»! Τώρα μας λένε ότι φταίει η ακυβερνησία! Όμως καμία ακυβερνησία δεν τους εμπόδισε, τη στιγμή μάλιστα που ο Ελληνικός λαός τους καταδίκασε και με

την ψήφο του, να δώσουν και άλλα 18 δις ευρώ στις τράπεζες!!!   Με μία απλή διαίρεση προκύπτει  ότι χρέωσαν τον καθένα μας, ακόμη και   αυτόν που δεν έχει στον ήλιο μοίρα, με άλλες 2000 χιλιάδες ευρώ επιπλέον!!!

Τέλος, όταν γράφτηκε το παρακάτω κείμενο (26/4/12), η Ντόρα είχε το δικό της κόμμα. Από ότι φαίνεται  οι … προβλέψεις του Επίτιμου, κατά ένα μέρος, μέχρι στιγμής, επιβεβαιώνονται. Η Ντόρα πλέον φιγουράρει επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΝΔ! Το σύστημα χρειάζεται πολλές  εφεδρείες και έγκαιρα τις βρίσκει, δημιουργώντας έτσι στο λαό τις απαραίτητες ψευδαισθήσεις, για να μπορούν αυτοί, που το στηρίζουν, ακάθεκτοι να συνεχίζουν την ίδια πορεία! 

 5/6/12

Αίσθηση έκανε σε όσους περίμεναν προχθές στη ουρά  του   ΕΟΠΥΥ στα Κάτω Πετράλωνα  για…  εξετάσεις  και…  φάρμακα,  όταν είδαν τον κ. Σαμαρά με το… βιβλιάριο υγείας στο χέρι, στις 7 παρά τέταρτο το πρωί να παίρνει τη θέση του στην ουρά, η οποία ήδη εκείνη τη στιγμή ξεπερνούσε τα 250 μέτρα! Ένας συνταξιούχος, που πλησίαζε, για να στηθεί και αυτός στην ουρά, τον αναγνώρισε αμέσως. «Ο Σαμαράς…ο Σαμαράς… ο Σαμαράς…!» έβαλε μια παρατεταμένη  και δυνατή φωνή. Τότε γύρισαν όλοι και ξέσπασε… ένα αυθόρμητο χειροκρότημα. Ο κ Σαμαράς από σεμνότητα και ντροπή έσκυψε το κεφάλι και χαμηλόφωνα είπε: «Είμαι ένας από σας! Είμαι ο δικός σας άνθρωπος!»

Ο… ενθουσιασμός όσων είχαν στηθεί στη ουρά -κάποιοι περίμεναν από τις πέντε το απόγευμα της προηγουμένης ημέρας- ήταν τόσο μεγάλος που προσφέρθηκαν να του παραχωρήσουν τη σειρά τους.   Ο κ. Σαμαράς ξεπέρασε τις αρχικές  αντιρρήσεις του και αποδέχτηκε την προσφορά   Η επίσκεψή του στο γραφείο του ιατρού ήταν σύντομη, και τη στιγμή που έβγαινε  εμφανίστηκαν ως δια μαγείας μπροστά του και εντελώς… τυχαία, καμιά δεκαριά κάμερες.

«Η σημερινή επίσκεψη εδώ στον ΕΟΠΥΥ»  , δήλωσε ο κ. Σαμαράς,  «είναι ιδιωτική. Δεν είχα κανέναν λόγο, το βλέπεται και εσείς εξ άλλου,  να επισκεφτώ ιδιωτικό ιατρείο. Σήμερα παρ’ όλο που πλησιάζουν οι εκλογές δεν θα ήθελα να κάνω δηλώσεις. Όμως θα σας πω δυο λόγια.  Ο ΕΟΠΥΥ   είναι και δικό μας έργο και δεν μπορεί να τον μονοπωλεί το ΠΑΣΟΚ. Θα ήθελα να σας εξομολογηθώ και το εξής: Εγώ ο ίδιος ζήτησα και απαίτησα από το γιατρό να μου γράψει αποκλειστικά γενόσημα φάρμακα. Και του είπα: Θέλω των Ινδιών και Κινέζικα! Εκεί αυτοί παράγουν δίχως κόστος, είναι άξιοι θαυμασμού! Να πω δυο λόγια ακόμη, παρ’ όλο που εδώ, όπως σας είπα, βρίσκομαι ιδιωτικά.  Εμείς στη ΝΔ έχουμε σχέδιο και για

Keywords
Τυχαία Θέματα