Ο Αρβανιτόπουλος τίμησε τους Ολυμπιονίκες

Αρβανιτόπουλος: Σήμερα γκρεμίζουμε τα τείχη, σε ό,τι μπορούν να μας ενώσουν

Σήμερα, η Βουλή των Ελλήνων με Ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας, τίμησε τους Έλληνες Ολυμπιονίκες της Ολυμπιάδας του Λονδίνου.

Στο πλαίσιο των βραβεύσεων που έγιναν στο Κοινοβούλιο ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού, Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος απένειμε το
Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής, στις Ολυμπιονίκες

Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου, που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο κωπηλασίας στο διπλό σκιφ.

Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων «Η Βουλή των Ελλήνων αφιερώνει τη σημερινή συνεδρίαση αυτή, στις νέες και τους νέους που τίμησαν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, στους αθλητές που σε πείσμα της κακής συγκυρίας, έδωσαν μοναδικές στιγμές συγκίνησης και χαράς και έκαναν σύσσωμο τον ελληνισμό να αισθανθεί υπερηφάνεια.

Στην Αρχαιότητα, οι Πόλεις, οι πατρίδες των Ολυμπιονικών γκρέμιζαν τα τείχη τους για να τους υποδεχτούν, δηλώνοντας έτσι την πίστη τους ότι οι Ολυμπιονίκες μπορούσαν να τις υπερασπιστούν.

Εμείς σήμερα μπορούμε να γκρεμίσουμε τα τείχη ανάμεσά μας, δηλώνοντας προς τους Ολυμπιονίκες μας ότι μπορούν να μας ενώσουν. Να μας ενώσουν σε έναν κοινό αγώνα, για το μεγάλο, το ωραίο και το αληθινό, με κότινο της νίκης, τη σωτηρία της πατρίδας και την προκοπή της πατρίδα.».
Φωτό: Κ. Αρβανιτόπουλος – Β. Μιχαλολιάκος στην σημερινή λιτανεία του Αγ. Σπυρίδωνα, προστάτη του Πειραιά.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα