ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΠΑΝΤΟΥ…

01:16 21/8/2012 - Πηγή: Olympia

Γράφει ο Μιχάλης Τ.

Κι όμως το πρόγραμμα των 11,6 δις είναι της πλάκας για τους οικονομικούς «προφέσορες» της Στουρναροκυβέρνησης του Σαμαροβενιζελοφώτη. Για πρώτη φορά περιορίζεται πια αυτό το σπάταλο κράτος, το οποίο πλήρωνε αδρά επί δεκαετίες ο έλληνας φορολογούμενος και έχουμε ένα μικρότερο μεν, πλην όμως ευέλικτο κράτος.
Βασικός προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι να εξοικονομηθούν κονδύλια που σπαταλούνται αφειδώς σε τομείς όπως η υγεία, η παιδεία και η άμυνα της χώρας. Μόνο απ αυτούς τους τομείς θα εξοικονομηθούν αυτά

κι άλλα τόσα δις και θα γίνουμε επιτέλους ανταγωνιστικοί και ελκυστικοί στους ξένους επενδυτές.
Ξεκινώντας απ την υγεία θα γίνουν επιτέλους οι προεξαγγελθείσες συγχωνεύσεις των
35.000 κλινών σε 20.000, όπως ήταν προγραμματισμένο απ το μνημόνιο. Αλλά επειδή οι 20.000 κλίνες ήταν σε ημίδιπλα θα περιοριστούν σε 10.000 μονές κλίνες. Επίσης θα γίνουν συγχωνεύσεις στις κλινικές των νοσοκομείων κι αντί να πληρώνουμε 50 ιατρικές ειδικότητες θα υπάρχουν στα νοσοκομεία 3 πτέρυγες. Τα ελαφρά περιστατικά θα πηγαίνουν σπίτι τους για αυτό-ίαση, τα σοβαρά νοσήματα θα στέλνονται στις εγκαταστάσεις της αρχιεπισκοπής για κανένα θαύμα-ελλείψει φαρμάκων και ιατρικών μηχανημάτων και οι πνευμονίες θα παραμένουν με δωρεάν την πρώτη διανυκτέρευση και από τη δεύτερη και μετά θα πληρώνουν οι ασθενείς 150 ευρώ τη διανυκτέρευση με πρωινό και +50 ευρώ με ημιδιατροφή.
Οι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ θα γίνονται δωρεάν δεκτοί στα κέντρα υγείας, όπου δε θα πληρώνουν εισιτήριο, παρά μόνο εξιτήριο, ενώ τα φάρμακα θα τα πληρώνουν και με τα κουπόνια –όταν συμπληρώσουν 60- θα παίρνουν μια κατσαρόλα δώρο, όπως στο «Μαρινόπουλο».
Οι ιατρικές εξετάσεις θα περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες, αφού εδώ γινόταν μεγάλο πάρτυ διαφθοράς. Ακτινογραφίες ορθοπεδικές θα γίνονται μόνο μετά βεβαιωμένο απ την Τροχαία αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ενώ βιοψίες μόνο μετά από σαφείς διαγνωσμένες 4 μεταστάσεις. Στα νοσοκομεία της χώρας θα απαγορευτεί η νοσηλεία όσων έχουν κλείσει τα 55 έτη, διότι ο μέσος όρος ζωής που προβλέπεται απ το Μνημόνιο είναι αυτός.
Στο χώρο της παιδείας θα γίνουν σημαντικές «τομές», αφού επιτέλους τελεσιδικήσει με νόμο το φλέγον ζήτημα εκλογής των πρυτάνεων που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία από συστάσεως του ελληνικού κράτους.
Καταρχήν θα γίνουν κι εδώ συγχωνεύσεις των 6 τάξεων του Δημοτικού σε τρεις και αντίστοιχα οι άλλες 6 Γυμνασίου και Λυκείου σε δύο. Με τον τρόπο αυτό θα πληρώνει το κράτος τους μισούς δασκάλους και το 1/3 των καθηγητών. Έτσι δε θα δαπανηθούν εκ νέου κονδύλια για προσλήψεις, διαγωνισμούς ΑΣΕΠ κλπ. Επιπλέον για να αποφευχθεί το περυσινό μπάχαλο με τα σχολικά βιβλία, κρίθηκε σκόπιμο- με δεδομένο και το άθλιο επίπεδο των βιβλίων- οι μαθητές να κρατούν χειρόγραφες σημειώσεις στις παραδόσεις καθηγητών και δασκάλων, ώστε να καταπολεμηθεί και η στείρα παπαγαλία του ενός και μόνο σχολικού εγχειριδίου, που αποτελούσε αναχρονιστικό θεσμό.
Επίσης συγχωνεύονται τα σχολικά συγκροτήματα και σε κάθε νομό μπορεί
Keywords
Τυχαία Θέματα