Νίκος Νικολόπουλος: Ο Σαμαράς ξέρει να θυμάται αλλά ξέρει και να… ξεχνάει!

13:06 18/3/2012 - Πηγή: Olympia

(Συνέντευξη του τομεάρχη Εργασίας της Ν.Δ  Νίκου Νικολόπουλου στην Χρύσα Ταβουλάρη για λογαριασμό της RealNews)
Οι αποκλίνουσες τάσεις στην Κεντροδεξιά και ο συνακόλουθος πολυκερματισμός αποδυναμώνουν την ιδεολογική υπεροχή της παράταξης και μειώνουν τη δυνατότητα για μια ισχυρή κεντροδεξιά πλειοψηφία , δηλώνει στη Real news ο Νίκος Νικολόπουλος, αν και εκτιμά ότι οι νέοι σχηματισμοί δεν θα επιβιώσουν.

Όσο για τους διαγραμμένους, όπως λέει, εμφανώς προσπαθώντας να οικοδομήσει γέφυρες, «ο Σαμαράς ξέρει να θυμάται, αλλά ξέρει και να… ξεχνάει. Ο ίδιος, εξάλλου, μίλησε για την ανάγκη μιας πανστρατιάς, που τη χρειάζεται όχι μόνο η παράταξή μας, αλλά και η χώρα».

Μπορεί η Ν.Δ. να υποσχεθεί καλύτερες ημέρες; Και, αν ναι, πότε;

Η Ν.Δ. έχει πει ότι θα δουλέψει ατελείωτα για να συμμαζέψει τα ερείπια που αφήνει πίσω της η σύντομη αλλά οδυνηρή για τη χώρα και τον λαό διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αυτό υποσχόμαστε… Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Για να επιστρέψει η ελπίδα και για να σταματήσουν οι άσκοπες και άδικες θυσίες των πολιτών.
Γι’ αυτό, μη μας ζητάτε υποσχέσεις ζητήστε μας να μην…κοιμηθούμε μέχρι να ξαναβρούν το χαμόγελό τους οι Έλληνες!

Ακούμε τις τελευταίες ήμερες για επίορκους υπάλληλους στο IΚΑ, στα υπουργεία κ.λπ., και το ερώτημα είναι: τώρα το ανακαλύψαμε;

Όχι, φυσικά. Μπορεί η συγκεκριμένη υπόθεση των υπαλλήλων του ΙΚΑ να αποκαλύφθηκε τώρα, αλλά για να μη μένουμε στην περιπτωσιολογία, όλοι έχουμε καταλάβει εδώ και πολλά χρόνια πως η διαφθορά και η λοβιτούρα έχουν ριζώσει μέσα στο ευρύτερο σύστημα της δημόσιας διοίκησης διαβρώνοντας τη λειτουργία και τη δομή της αλλά και δυσφημώντας το σύνολο των ανθρώπων της.
Όλοι συμφωνούμε πως πολλά πρέπει να αλλάξουν, ειδικότερα για το ΙΚΑ. Έπρεπε όμως να αρχίσει να λειτουργεί το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα για να εντοπισθεί η λοβιτούρα. Ένα σύστημα που ολοκληρώθηκε το 2009 και η σημερινή διοίκηση του ΙΚΑ αξιοποίησε. Το θέμα, κατά τη γνώμη μου, είναι να τολμήσουμε. Απλές και λογικές κινήσεις μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, η Ν.Δ. θα επιδιώξει συμμαχίες ή πρέπει να πάμε σε επαναληπτικές εκλογές;

Νομίζω πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς ήταν σαφής. Η Ν.Δ. ζητάει αυτοδυναμία για να μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμα επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας και να γίνει πολύ περισσότερο πειστική αλλά και… πιεστική προς τους εταίρους της στην Ευρώπη για τις αλλαγές που απαιτούνται στο Μνημόνιο. Υπάρχουν, άραγε, άλλες πολιτικές δυνάμεις που θα υιοθετήσουν το πρόγραμμα της Ν.Δ. και θα μπουν μαζί της στην ίδια μάχη; Λυπάμαι, αλλά δεν το βλέπω… Το ΠΑΣΟΚ μάλλον αναζητάει συνενόχους για τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής ή ρόλο εξιλέωσης την επόμενη και πολύ δύσκολη ημέρα του, οι δυνάμεις της Αριστεράς παραμένουν εγκλωβισμένες σε έναν μονότονα καταγγελτικό λόγο χωρίς ρεαλιστικό αντίκρισμα και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις που τώρα σχηματοποιούνται, δείχνουν πως στοχεύουν μόνο σε εκλογικά οφέλη από το θυμικό των πολιτών. Από την άλλη πλευρά, όμω

Keywords
Τυχαία Θέματα