Νικολόπουλος: Δεν φοβάμαι τη διαγραφή από τη ΝΔ. Δείτε την επιστολή προς την εφημ. Δημοκρατία

12:52 30/7/2012 - Πηγή: Olympia
Τι αναφέρει στην επιστολή του προς την εφημερίδα “Δημοκρατία” ο τέως υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Νικολόπουλος. Πετάει το γάντι στον πρωθυπουργό και “φλερτάρει” με τη διαγραφή του

Απάντηση σε επικριτικό σχόλιο της εφημερίδας “Δημοκρατία” που αναφερόμενη στον κ. Νικολόπουλο, έκανε λόγο για “αμπελοφιλοσοφίες” και στάση “αντάρτη”

Την επιστολή του δημοσίευσε

και ο ίδιος στην προσωπική του ιστοσελίδα:

Αναλυτικά η επιστολή:

“Αγαπητή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,

Με αφορμή το αυστηρό δημοσίευμα σου που ασχολήθηκε με την ελαχιστότητα μου σου απαντώ χωρίς να «μασάω» τα λόγια μου.

Αναρωτιέμαι αν, και από ποιόν, χρειάζονται ερμηνεία τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Αντώνης Σαμαράς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, όπως και σε κάθε δημόσια ομιλία και τοποθέτησή του.

Αναρωτιέμαι, επίσης, γιατί η έκφραση μιας καθαρής πολιτικής εκτίμησης και θέσης – από έναν πολιτικό άνδρα που επί 38 χρόνια αγωνίζεται για τη Νέα Δημοκρατία σε μια περιοχή που μέχρι πρότινος τουλάχιστον αποτελούσε «βασιλεύουσα του ΠΑΣΟΚ» – με μοναδικό κίνητρο την συνέπεια λόγων και έργων, θα πρέπει να θεωρείται ως «ανταρσία».

Όλα αυτά όμως, που σχολιάζονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας σας, με τίτλο «Αμπελοφιλοσοφίες και χειροκροτήματα πίστης από έναν “αντάρτη”» τα προσπερνάω.

Γιατί έχω μάθει στη ζωή μου πως μόνο ο χρόνος μπορεί να επαληθεύσει ή να διαψεύσει κάποιες επιλογές μας, ότι και αν θέλουμε να λέμε, εσείς, εγώ ή ο συντάκτης του δημοσιεύματος. Και ευτυχώς ή δυστυχώς, ο χρόνος στις μέρες μας, σε ότι αφορά τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις τρέχει με απίστευτες ταχύτητες. Οπότε, Κυριακή κοντή γιορτή…

Εκείνο όμως που ειλικρινά δεν μπορώ να προσπεράσω είναι ο χαρακτηρισμός

«αμπελοφιλοσοφίες» σε ότι αφορά τις απόψεις μου για την λειτουργία της Νέας Δημοκρατίας ως ένα σύγχρονο δημοκρατικό κόμμα που θα απηχεί την φωνή της βάσης και θα την μεταφέρει προς τη κυβέρνηση, αναμεταδίδοντας επίσης και την πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση προς την βάση.

Για μένα, η λέξη «κόμμα» ισοδυναμεί με την λέξη «λαός»! Ή τουλάχιστον, έτσι πρέπει να είναι… Εκτός και αν ο συντάκτης του δημοσιεύματος πιστεύει πως η Νέα Δημοκρατία δεν εκπροσωπεί και δεν απευθύνεται σε μια πλατιά λαϊκή πλειοψηφία και πως δεν ήταν αυτή η πλειοψηφία που την κατέστησε ηγέτιδα πολιτική δύναμη στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις.

Εκτός και αν πιστεύει πως οποιαδήποτε εξουσία είναι… «α λα καρτ» και δεν δίνει, ούτε παίρνει λογαριασμό. Αν αυτά πιστεύει, διαφωνώ κάθετα μαζί του, αλλά τον δικαιολογώ. Σε κάθε άλλη περίπτωση, απλά θα επαναλάβω αυτό που και ο ίδιος έγραψε: Ήμαρτον, Κύριε…

Αγαπητή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,

Έχω πλήρη συνείδηση των κρίσιμων στιγμών που βρισκόμαστε ως χώρα και αυτών που πρόκειται να ακολουθήσουν. Δυστυχώς ο δρόμος για την έξοδο από την κρίση είναι δύσβατος, αλλά αν αλλάξουμε πορεία, όχι απροσπέλαστος.

Τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης και της υφεσιακής πολιτικής προκαλούν σε όλους μας ένα οδυνηρό σοκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα