“Νέο Βυζάντιο” προέβλεψε ο Γέροντας Παΐσιος

19:13 11/4/2012 - Πηγή: Olympia

“Αρκεί να μην “ξεθωριάσουμε”…”

Του Ησαΐα Κωνσταντινίδη,
διδάκτορα φιλοσοφίας

Ο ελληνικός εθνικισμός, από την ίδρυση κιόλας του νεοελληνικού κράτους, οραματιζόταν την επανασύσταση μια μέρα των ημερών της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, η οποία θα ξανάδινε πλανητική διάσταση στον Ελληνισμό. Το θέμα αυτό συνδυάστηκε αργότερα με τις γενικότερες εξελίξεις στην περιοχή μας, ειδικότερα δε με την κατάσταση που επικρατούσε στην Τουρκία, στην κατοχή της οποίας παρέμειναν τόσο η ιερή γη της Ιωνίας, όσο και η άλλοτε ένδοξη πρωτεύουσα του Ελληνισμού, η Κωνσταντινούπολη.

Για την επανίδρυση

του Βυζαντίου έχουν γίνει γνωστές πολλές ρήσεις διαφόρων μεγάλων μορφών της ελληνορθόδοξης πίστης μας. Όλες δε αυτές συμφωνούν στο ότι κάποιο χρυσαφένιο ξημέρωμα η Κωνσταντινούπολη θα γίνει και πάλι η πρωτεύουσα της Ελλάδας. Η δε αυτοκρατορία του αιγαιακού χώρου, που θα εγκαθιδρυθεί στις δύο όχθες του Αρχιπελάγους, θα σημάνει την επανεμφάνιση του πανελληνισμού ως κυρίαρχης δύναμης στον Διάμεσο Χώρο του κόσμου! Και όλα αυτά, βέβαια, γεμίζουν με δύναμη κάθε πραγματικό Έλληνα και Ελληνίδα.

Να τι είπε ο Γέροντας Παΐσιος σχετικά με την αναμενόμενη αναγέννηση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας:

“Το Βυζάντιο γέννησε το Άγιον Όρος. Σήμερα, θα μπορούσε το Άγιον Όρος να ξαναγεννήσει το Βυζάντιο, αρκεί να μην “ξεθωριάσουμε”. Βλέπετε, σήμερα οι άνθρωποι έχουν απογοητευτεί από τα πάντα, και αναζητούν κάτι που να αξίζει. Είναι πολύ εύκολο. Αρκεί να μην “ξεθωριάσουμε”…

Πράγματι, ένα μεγάλο όραμα, το όραμα της αναδημιουργίας μιας αυτοκρατορίας ελληνικής, που να δεσπόζει στην περιοχή μας – κάτι που δεν είναι καθόλου ουτοπία για τους γνωρίζοντες – μπορεί να ξαναβγάλει τον Νεοέλληνα από τη μιζέρια και την κατάθλιψη, όπου τον έριξαν οι νεοεποχίτικες επιδράσεις, και να του προσδώσει εκ νέου νόημα στη δύσκολη ζωή του, να τον ξανακάνει από “Γραικύλο” Έλληνα!

Παραθέτουμε εδώ, επίσης, τα παρακάτω λεγόμενα από τον Παΐσιο, τα οποία αφορούν τα μέλλοντα να συμβούν στο γεωπολιτικό γίγνεσθαι της ευρύτερης περιοχής μας και στην δημιουργία εκ νέου του Βυζαντίου:

“Η φωτιά που άναψε στα Βαλκάνια θα επεκταθεί. Η σημερινή [τότε κομμουνιστική] ρωσική ηγεσία θα ανατραπεί και οι ορθόδοξοι λαοί των Βαλκανίων θα συγκρουστούν με τους νατοϊκούς στο έδαφος της Τουρκίας, η οποία θα εξαφανιστεί από τον χάρτη. Η Κύπρος θα δεχθεί προσωρινό ράπισμα από τους Τούρκους. Μέσα, όμως, από τη Γενική Σύρραξη θα ξαναγεννηθεί το Βυζάντιο!

Τα πάντα διοικούνται από τον Θείο Λόγο. Δεν τα διοικούν οι Αμερικανοί, ούτε οι Εβραίοι. Αυτοί επικρατούν μια φορά, διότι το επιτρέπει ο Θεός για να παιδεύει τους δικούς του. Ο παλαιός Ισραήλ, οι παλαιοί ευσεβείς, που ήταν Εβραίοι, εκπαιδεύτηκαν επτάκις. Και εβδομήκοντα χρόνια ήσαν αιχμάλωτοι στους Χαλδαίους, τους σημερινούς Πέρσες. Μόλις τελείωσε ο κανόνας τους επανήλθαν. Ήταν μια παιδεία, ένα ράπισμα για να τους ξυπνήσει ο Θεός. Αυτοί, οι Εβραίοι, ήταν ο παλαιός Ισραήλ.

Σήμερα ο νέος Ισραήλ είμαστε εμείς! Η δική μας παιδεία, όμως, είναι εβδομ

Keywords
Τυχαία Θέματα