Νέα απάτη – μαμούθ σε βάρος του ΙΚΑ

20:07 12/7/2012 - Πηγή: Olympia

Μεγάλη απάτη σε βάρος του ΙΚΑ είχε στήσει εταιρεία – φάντασμα με έδρα το Νέο Ηράκλειο Αττικής.

Στην άκρη του νήματος έφτασαν οι Αρχές μόλις χτύπησαν κόκκινο τα στοιχεία στο σύστημα «Risk Analysis» που έχει μπει σε εφαρμογή τον τελευταίο καιρό από τη Διεύθυνση Πληροφορικής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. 

Αντικείμενο

του Ομίλου ήταν, παλαιότερα η κατασκευή και η εμπορία πολυτελών υποδημάτων και σήμερα η κατασκευή και εμπορία επωνύμων ενδυμάτων.

Σύμφωνα με το ΙΚΑ, μικτό κλιμάκιο από ελεγκτές της ΕΥΠΕΑ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΣΔΟΕ και του ΣΕΠΕ έκαναν έφοδο στο -καλά φυλασσόμενο με κάμερες- χώρο του Ομίλου στο Ν. Ηράκλειο αλλά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας και της επαρχίας οπου λειτουργούν παραρτήματα του.

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι το γεγονός ότι πρόεδρος της εταιρείας εμφανίζεται μια ανήμπορη 83χρονη που μένει στη Γλυφάδα και την φροντίζει οικιακή βοηθός.

Το συνολικό χρέος της εταιρίας προς το ΙΚΑ-ETAM ανέρχεται σε 4,5 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια σε αδράνεια και, όπως προέκυψε, σε αυτήν ασφαλίζεται μεγάλο μέρος του προσωπικού των άλλων εταιρειών χωρίς να καταβάλλεται ούτε ένα ευρώ για εισφορές.

Μάλιστα, το θράσος των υπευθύνων δεν έχει όρια αφού ασφάλιζαν τους εαυτούς τους εικονικά σε άλλες εταιρείες του Ομίλου με παχυλούς μισθούς και χωρίς να καταβάλλονται εισφορές ώστε να θεμελιώσουν σύνταξη και από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Οι υπηρεσίες του ΙΚΑ-ETAM θα προχωρήσουν άμεσα σε ακυρώσεις ασφάλισης, σε αναζήτηση τυχόν καταβληθεισών παροχών ενώ θα υποβάλλουν μηνύσεις και θα προχωρήσουν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την είσπραξη των οφειλών.

newsbomb.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα