Μετά από αυτό το άρθρο, είτε ο Κύρτσος ή ο Προβόπουλος δεν θα έπρεπε να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Διαβάστε με προσοχή αυτά που γράφει ο Κύρτσος στο σημερινό του άρθρο στην FreeSunday. Εάν δεν έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα σε αυτή την χώρα, είτε ο Κύρτσος συκοφαντεί ή ο Προβόπουλος είναι εγκληματίας. Θα το κρίνει η δικαιοσύνη που οφείλει να είναι τυφλή μόνο στην έδρα. Όχι πριν από αυτή. Διαβάστε:

Η κυβέρνηση Σαμαρά περνάει, εξαιτίας της αρνητικής δυναμικής που έχει αναπτυχθεί, από το ένα τραπεζικό σκάνδαλο στο άλλο. Αφού εξαφάνισε την ΑΤΕbank και τη μετέτρεψε σε «δώρο»

στον Μιχάλη Σάλλα και στην Τράπεζα Πειραιώς, υποχρεώνεται τώρα να παραδώσει τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος στους εκπροσώπους των πιστωτών του ελληνικού Δημοσίου. Από τη διαπλεκόμενη εξυπηρέτηση στην παράδοση στον ξένο παράγοντα, μέχρι οριστικής διάλυσης του τραπεζικού συστήματος.
Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, οι λεγόμενες συστημικές τράπεζες, που θα μπορούσαν να συμβάλουν στη λύση του προβλήματος, μετατρέπονται σε μέρος του προβλήματος.

Το σκάνδαλο της ΑΤΕbank
Ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης ξέχασαν προκλητικά εύκολα την
προεκλογική τους δέσμευση για διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΑΤΕbank, προκειμένου να υπάρξει ένας δημόσιος πυλώνας στο τραπεζικό σύστημα σε μια περίοδο κατά την οποία και οι ιδιωτικές τράπεζες δοκιμάζονται σκληρά.
Η αλλαγή στάσης των ηγετών του κυβερνητικού συνασπισμού αποδίδεται στις στενές προσωπικές σχέσεις τους με το επικοινωνιακό, οικονομικό σύστημα Σάλλα. Στη διαδικασία εξυπηρέτησης των συμφερόντων του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς, σε βάρος, εννοείται, του δημόσιου συμφέροντος, συμμετέχει και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Προβόπουλος.
Ο τελευταίος υπήρξε αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς προτού προωθηθεί στη διοίκηση της Τραπέζης της Ελλάδος και έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τον κ. Σάλλα, οι οποίες, κατά το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, συμπεριλαμβάνουν και μια «χρυσή χειραψία», της τάξης των 3 εκατ. ευρώ, όταν αποχώρησε από την Τράπεζα Πειραιώς για να αναδειχθεί σε κεντρικό τραπεζίτη της χώρας.
Η χρηματιστηριακή αξία της Τράπεζας Πειραιώς (15 Νοεμβρίου 2012) είναι της τάξης των 430 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα μικρό κλάσμα των 4,7 δισ. ευρώ που έχει πάρει η τράπεζα σαν πρώτη δόση της ανακεφαλαιοποίησης, ενώ προετοιμάζεται η δεύτερη δόση, που θα είναι υψηλότερη εξαιτίας της απορρόφησης της ΑΤΕbank πριν πραγματοποιηθεί η ανακεφαλαιοποίηση της τελευταίας.
Να θυμίσουμε ότι ο κ. Σάλλας υπήρξε ο τραπεζίτης που προσχώρησε πρώτος στο κίνημα «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», αρνούμενος να καταβάλει το μέρισμα που αναλογούσε στη χρήση του 2010 για τις προνομιούχες μετοχές που έλαβε η τράπεζα στο πλαίσιο του «πακέτου» Αλογοσκούφη.

Ασφυκτικός έλεγχος
Και ενώ η κυβερνητική τριανδρία «μπουκώνει» τον κ. Σάλλα με δημόσιο χρήμα και επιχειρηματικές ευκαιρίες όπως η εξαφάνιση της ΑΤΕbank σε όφελος της Τράπεζας Πειραιώς, φαίνεται ότι έχει δεχτεί τον ασφυκτικό έλεγχο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος από πανίσχυρους επιτρόπους που θα τοποθετηθούν σε α

Keywords
Τυχαία Θέματα