Μεγαλύτερα περιθώρια ελιγμών για την Ισπανία

23:37 7/5/2012 - Πηγή: Olympia
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άφησε να εννοηθεί σήμερα ότι θα μπορούσε να δώσει ένα περιθώριο ελιγμών στην Ισπανία για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων καθώς η οικονομία επιδεινώνεται και ο τραπεζικός κλάδος παραμένει προβληματικός, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

«Η Ισπανία έχει αναλάβει δεσμεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους για συγκεκριμένους στόχους όσον αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή και η Ισπανία θα πρέπει να σεβαστεί αυτές τις παραμέτρους», δήλωσε σήμερα ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Olli Rehn.

«Τούτο λεχθέντος, μια οικονομική ανάλυση θα πρέπει να γίνει από την Κομισιόν… η οποία θα λαμβάνει υπόψη το οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο κινείται η χώρα», πρόσθεσε.

Το σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης περιλαμβάνει ρήτρες που αφήνουν περιθώρια για τέτοιες αξιολογήσεις της πορείας της οικονομίας.

«Το σύμφωνο θα πρέπει να εφαρμοστεί έξυπνα», δήλωσε Ευρωπαίος υψηλόβαθμος αξιωματούχος στο πρακτορείο.

Από την πλευρά του ο Rehn υπογράμμισε ότι η βασική κατευθυντήρια γραμμή αναφέρει πως «η δημοσιονομική εξυγίανση, ενώ είναι αναγκαία, γίνεται με φιλικό προς την ανάπτυξη και διαφοροποιημένο τρόπο», σημειώνοντας ότι η «διαρθρωτική βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών μεσοπρόθεσμα μπορεί να καθοριστεί από τις ιδιαίτερες συνθήκες των χωρών».
 
capital.gr,
zougla.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα