ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ;


Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος

Σε μια επιθετική ομιλία του χθες προς τους βουλευτές της ΚΟ του, προκειμένου να τους «ντοπάρει» και να τους συσπειρώσει για να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο με το οποίο μπαίνει ακόμη μια ταφόπλακα στους εργαζόμενους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, στους συνταξιούχους κλπ, μας έκανε και μαθήματα πατριωτισμού, αναδεικνύοντας ως μόνο πατριώτη σ αυτή τη χώρα τον εαυτόν του και όσους τον στηρίζουν, και όλους όσους αντιτίθενται, κατά την γνώμη μου, στην καταστροφική του πολιτική, τους χαρακτήρισε απάτριδες

Για να δούμε λοιπόν το περίγραμμα του Πατριώτη:

Πατριώτης είναι εκείνος που όταν είναι Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, λέει σε όλα ΟΧΙ και εκβιάζει την κυβέρνηση στο όνομα
του Προέδρου της Δημοκρατίας, προκειμένου να διεξαχθούν εκλογές, για να αναρριχηθεί στην Εξουσία !

Πατριώτης είναι εκείνος που συνιστούσε στους αδελφούς Κύπριους να ταχθούν υπέρ του κατάπτυστου Σχεδίου Ανάν, που θα έβαζε ταφόπλακα στον αγώνα των ελληνοκυπρίων για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού, που εδώ και πολλά χρόνια ταλανίζει το ελληνικό έθνος !

Πατριώτης είναι εκείνος που συμμετέχει προεκλογικά, σε πορείες, διαδηλώσεις, αποκλεισμούς λιμανιών κλπ και μάλιστα με σηκωμένες γροθιές υποσχόμενος ότι μόλις γίνει πρωθυπουργός θα τα επαναφέρει όλα στη προτεραία τους κατάσταση !

Πατριώτης είναι εκείνος που όταν πουλιόταν η καταχρεωμένη ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, ως αντιπολίτευση αντιτίθετο και έλεγε ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνει όταν γίνει κυβέρνηση, θα την επαναγοράσει και θα την κάνει κρατική επιχείρηση !

Πατριώτης είναι εκείνος που με τη στάση του ως αντιπολίτευση ζητούσε με το παραμικρό την παραίτηση της κυβέρνησης ή μελών του υπουργικού συμβουλίου, για οποιοδήποτε θέμα προέκυπτε (φωτιές, χιόνια, ατυχήματατα κλπ) !

Πατριώτης είναι εκείνος που υπέσκαπτε τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία προκειμένου να κατασκευασθεί ο αγωγός Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης και που θα καθιστούσε την Ελλάδα ενεργειακό κέντρο για την Ευρώπη, πράγμα που το πέτυχε ευθύς ως ανέλαβε την πρωθυπουργία, κατ΄απαίτηση προφανώς της γενέτειρας Αμερικής !

Πατριώτης είναι εκείνος που πριν τις εκλογές διαλαλούσε σε κάθε υψηλό τόνο και με έμφαση ότι «λεφτά υπάρχουν» , παρότι γνώριζε πάρα πολύ καλά την οικονομική κατάσταση της Χώρας !

Πατριώτης είναι εκείνος που ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνομιλούσε κρυφίως με τους υπεύθυνους του ΔΝΤ αλλά προφανώς και με άλλους, προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα επί πρωθυπουργίας του στο ΔΝΤ, άσχετα αν σε προεκλογικές του συνεντεύξεις του, διαβεβαίωνε πως μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν καταστροφική !

Πατριώτης είναι εκείνος που προεκλογικά έλεγε ότι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι, αυξήσεις ΦΠΑ κλπ αλλά μετά τις εκλογές επιβάλει φόρους σε ότι κινείται και είναι ακίνητο επί δικαίων και αδίκων!

Πατριώτης είναι εκείνος που αναλαμβάνοντας την διακυβέρνηση της Χώρας, ξεχνά τις προεκλογικές του υποσχέσεις, πράγμα που συνιστά και ποινικό αδίκημα, και αρχίζει να διαμορφώνει κλίμα χ

Keywords
Τυχαία Θέματα