Μας δουλεύουν και μας εξευτελίζουν

10:47 4/12/2012 - Πηγή: Olympia

Γράφει ο Γιώργος Καρανάσιος

     Πέρασε ένα πεντάμηνο με το πολιτικό σύστημα να ψάχνει τα λεγόμενα «ισοδύναμα», την νέα απάτη περί δικαίων μέτρων ( Τα «ισοδύναμα», η νέα πολιτική απάτη, 28/07/2012 ). Τα ισοδύναμα είχαν προαποφασισθεί, απλώς χρειαζόντουσαν το κατάλληλο επικοινωνιακό περίβλημα της διαπραγμάτευσης, για να ανακοινωθούν.

Μόλις ψηφίστηκε στη Βουλή το πακέτο της εξαθλίωσης,

η χαριστική βολή στην κοινωνία από την τριτοκομματική κυβέρνηση, άρχισαν οι αναλύσεις και οι αντιπαραθέσεις γύρω από την εκταμίευση της δόσης από το Eurogrup, αν θα είναι  31, 5 δις ευρώ, ή 44 δις ευρώ μαζί με τις άλλες 2 δόσεις που έχουν προγραμματισθεί για το 2012.

Πέρασε έτσι, ένας ακόμη μήνας, συνολικά, έξι μήνες κοροϊδίας για να βοηθηθεί τα ελάχιστα η πραγματική ελληνική οικονομία. Τελείωσαν άλλη μία αποστολή  οι πολιτικοί της χρεοκοπίας, την υποταγή της χώρας στα εφιαλτικά σχέδια των διεθνών τοκογλύφων, τα αφεντικά της Ε.Ε., του  Σόιμπλε, ο οποίος μόλις έπεσαν οι υπογραφές της νέας δανειακής συμφωνίας, δήλωσε ότι, « η πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας θα οδηγούσε σε διάλυση της ευρωζώνης». Έμμεσα, η δήλωση φανέρωσε, ότι η Ελλάδα είχε και πάλι ένα «υπερόπλο», τον εκβιασμό απέναντι στους αδίσταχτους τοκογλύφους δανειστές.

Η τελική συμφωνία ήταν ένα έξυπνο μερεμέτι στην οικονομική ύφεση, για να μας έχουν συνεχώς στο χέρι. Κάθε φορά μας αφήνουν ένα χρονικό διάστημα, όπως τώρα, με  χρονοτριβές και εκβιασμούς, για να επιδεινωθεί το πρόβλημα και όταν αγγίζουμε την ολική οικονομική και την κοινωνική κατάρρευση, μας δίνουν μία ασπιρίνη, για να διατηρήσουν στην εντατική την οικονομία μας και να εξευτελίσουν την εθνική μας αξιοπρέπεια.

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί εγχώρια και διεθνή τοκογλυφικά λαμόγια. Οι Αμερικανοί – ΔΝΤ και οι Γερμανοί – Ε.Ε. γιατί δεν τους ενδιαφέρει η πραγματική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Το ΔΝΤ δια των  Αμερικανών, όπως φαίνεται, πιέζουν την γερμανική οικονομία να πληρώσει για την διάσωση του ευρώ, αφού έχουν κερδίσει τα μέγιστα, άρα να διαγράψουν και μέρος του ελληνικού χρέους,  η Ε.Ε. δια της ισχυρής γερμανικής οικονομίας δεν το επιθυμεί, αλλά θέλει πάση θυσία να ελέγξει όλες τις οικονομίες των χωρών της Ε.Ε. για να ωφεληθεί ηγεμονικά τα μέγιστα.

Οι εγχώριοι τροικανοί σωτήρες ενδιαφέρονται, πως θα παραμείνουν στην εξουσία, ελέγχοντας το δημιούργημά τους, το πελατειακό σύστημα που τους κρατάει ακόμη στην εξουσία. Γι΄ αυτό τα βασικά του στηρίγματα, η φοροδιαφυγή, η διαφθορά  με τα διαπλεκόμενα παρασιτικά συμφέροντα, συνεχίζουν να κατέχουν παγκόσμια πρωτιά. Ήθελαν, όμως, πάση θυσία και τη δόση των 44 δις ευρώ, το νέο δάνειο, για λόγους σωτηρίας του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, αλλά και επικοινωνιακά, ότι τούτη φορά  διαπραγματεύτηκαν και άλλαξαν το αρνητικό κλίμα της χώρας στην Ευρώπη και τώρα θα ασχοληθούν με τις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξη.

Το πρώτο τρίμηνο του 2013 θα είναι ένα νέο τεστ αντοχής για την κοινωνία και την οικονομία, γιατί με τα μέτρα που ψηφίστηκαν στη Βουλή θα βρεθούν αντιμέτωπα τ

Keywords
Τυχαία Θέματα