Κύπρος προς ΗΠΑ: Βοηθήστε μας με το Κυπριακό

19:13 5/10/2012 - Πηγή: Olympia

Ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου κάλεσε σήμερα τις ΗΠΑ να εμπλακούν διπλωματικά στην επίλυση του Κυπριακού.

«Οι ΗΠΑ μπορούν να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίλυση του Κυπριακού, επειδή διαδραματίζουν πρωτεύοντα ρόλο στη διεθνή πολιτική σκηνή», υποστήριξε ο κ. Ομήρου, σε συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρεσβευτή Τζον Κόνιγκ.

Ο κ. Ομήρου

ανέφερε ότι διατύπωσε στον Αμερικανό πρεσβευτή τις ανησυχίες του για τη συνεχιζόμενη στρατιωτική κατοχή και την κορυφούμενη στρατιωτική αδιαλλαξία που έχει οδηγήσει τις απευθείας διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο και τέλμα.

Επίσης, είπε, ότι υπέδειξε ότι ο στόχος της Τουρκίας στην Κύπρο δεν είναι μια πραγματική ομοσπονδία, αλλά η δημιουργία δύο κρατών στο πλαίσιο μιας συνομοσπονδίας και ότι οι απειλές που διατυπώνει η Τουρκία εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, συνιστούν ωμή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και ιδιαίτερα της σύμβασης του ΟΗΕ για το δίκαιο της θάλασσας του 1982.

newsbomb.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα