“Κεφάλι” δέκα μονάδων για το Συριζα!

14:28 31/5/2012 - Πηγή: Olympia
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε την περίοδο 22/5-29/5 τα ευρήματα δείχνουν άνετη επικράτηση του Συριζα με 25,2% έναντι της ΝΔ με 15,2%, ενώ το ΠΑΣΟΚ πέφτει κι άλλο, λαμβάνοντας μόλις 11,7%.Ακολουθούν Χρυσή Αυγή: 8,7%, ΚΚΕ: 5,6%, Ανεξάρτητοι Έλληνες:
5,4%, Δημιουργία Ξανά!: 4,3% και ΔΗΜΑΡ: 3,8%.

Ενα από τα σημαντικά ευρήματα της έρευνας είναι ότι αυξάνεται η συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ ενώ ο συριζα αν έχει εισροές από όλα τα κόμματα ενώ χάνει ψηφοφόρος προς τα αριστερά του και προς τους αναποφάσιστους. Την ίδια ώρα η ΝΔ αδυνατεί να κερδίσει τους ψηφοφόρους των κεντροδεξιών κομμάτων που δεν κατάφεραν να μπουν στη Βουλή.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, από όλες τις ενδείξεις που υπάρχουν, στις εκλογές του Ιουνίου το εκλογικό σώμα που θα συμμετέχει θα είναι διαφορετικό από το εκλογικό σώμα του Μαΐου. Συγκεκριμένα, οι ψηφοφόροι εκφράζουν σε μεγαλύτερα ποσοστά την πρόθεσή τους να συμμετέχουν και να ψηφίσουν στις εκλογές του Ιουνίου. Έτσι, οι αναποφάσιστοι αποτελούν μόλις το 11.9% του εκλογικού σώματος.

Την επιστημονική ομάδα απαρτίζουν:
• καθηγητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών,
• μεταπτυχιακοί φοιτητές του προγράμματος ΜΒΑ του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων,
• μεταπτυχιακοί φοιτητές του διατμηματικού μεταπτυχιακού προγράμματος Πληροφορική Επιστημών Ζωής (ΠΕΖ) και
• προπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, οι οποίοι σχετίζονται με τα μαθήματα των «Ποσοτικών Μεθόδων» στα αντίστοιχα προγράμματα μεταπτυχιακών και προπτυχιακών σπουδών.

Η έρευνα ξεκίνησε την ημέρα προκήρυξης των εκλογών και πραγματοποιείται με ερωτηματολόγιο:
• με τηλεφωνικές συνεντεύξεις πανελλαδικά (σταθμισμένο πανελλαδικό δείγμα)
• με άμεση συλλογή ερωτηματολογίων από την ηλεκτρονική διεύθυνση androulakis.bma.upatras.gr/survey/index.php?sid=63547&;lang=el

spirospero.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα