ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΤΙ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

15:32 6/6/2012 - Πηγή: Olympia

Σε μια χώρα που λειτουργεί

χωρίς κυβέρνηση εδώ και οκτώ μήνες,

όλοι ασχολούνται με το ευρώ

και όχι με τους ανθρώπους

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ

[email protected]

Παλαιότερα στο ραδιόφωνο η αείμνηστη Μαρία Ρεζάν έκανε μια εκπομπή. Αν θυμάμαι καλά λεγόταν «Ετσι, χωρίς πρόγραμμα». Μια εκπομπή που έγραψε ιστορία στα ερτζιανά και στη δημοσιογραφία. Από τον Οκτώβριο του 2011 ζούμε την παρωδία αυτής της εκπομπής, που έχει τίτλο «Ετσι, χωρίς κυβέρνηση». Μόνο που αυτή η… εκπομπή που έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2011 και συνεχίζεται, θα περάσει

στην Ιστορία ως μια ήττα της πολιτικής και της χώρας. Η Ελλάδα, σε μια εποχή που χρειαζόταν μια ισχυρή κυβέρνηση, έχει μείνει χωρίς κυβέρνηση. Είτε τη βαπτίσαμε ειδικού σκοπού είτε υπηρεσιακή είναι παντελώς ανύπαρκτη και οι διαχειριστές της εξουσίας που βρίσκονται στο γκουβέρνο εντελώς ανίκανοι. Σε ό,τι αφορά την Παιδεία, τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν με τις Πανελλαδικές είναι απλώς συνέχεια του καταστροφικού έργου που ξεκίνησε με τις φωτοτυπίες η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, τα όσα συμβαίνουν στην Υγεία με τα φάρμακα για τους καρκινοπαθείς και όχι μόνο, στα νοσοκομεία που δεν έχουν ούτε τα βασικά (φαγητό κ.λπ.) αποτελούν κληρονομιά του Ανδρέα Λοβέρδου και τα όσα βιώνουμε από πλευράς ασφάλειας και εγκληματικότητας ήταν έργο τόσο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη όσο και του Χρήστου Παπουτσή.

Στο σημερινό σημείωμα δεν θα αναφερθώ στα δυο πρώτα -Υγεία και Παιδεία, όχι γιατί είναι ελάσσονος σημασίας- αλλά στο τρίτο που αφορά την ασφάλεια των πολιτών και το έγκλημα που έχει στήσει πανηγύρι στη χώρα μας.

Επιγραμματικά βάζω μερικούς τίτλους:

- Στην Παιανία κατατρομοκράτησαν μια γυναίκα και ρήμαξαν το σπίτι για να βρουν χρήματα και κοσμήματα.

- Στην Καβάλα έδεσαν, φίμωσαν βασάνισαν και σκότωσαν ηλικιωμένο μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

- Στη Λαμία η εικόνα του θύματος μετά την επίθεση που δέχτηκε σοκάρει. Χαροπαλεύει σε νοσοκομείο.

-        Στην Αττική η δολοφονική επίθεση με καλάσνικοφ σε δύο αδέρφια για να τους κλέψουν το αυτοκίνητο συγκλονίζει τους πάντες.

-        Και οι παραπάνω ήταν μόνον μερικοί από τους τίτλους που καταγράψαμε και που θα μπορούσαν να εμπλουτιστούν με πολλούς ακόμη που δείχνουν σε τι κατάσταση βρίσκεται η χώρα, στα πρόθυρα ενός ακόμη κραχ που θα εκτινάξει την εγκληματικότητα στα ύψη.

Για ακόμα ένα Σαββατοκύριακο η εγκληματικότητα σε ολόκληρη τη χώρα χτύπησε κόκκινο, με την ΕΛ.ΑΣ. να προσπαθεί με τον πατριωτισμό ολίγων να προστατεύσει τους πολίτες και τα αγαθά τους, χωρίς καν τα απαραίτητα στη διάθεσή της.

Κανείς δεν νιώθει ασφαλής σε μια χώρα που κάποτε οι πολίτες της κοιμόντουσαν με ανοικτά τα παράθυρα. Την ίδια ώρα η αφαίμαξη μέσω φόρων που δίνονται κυρίως για να υπάρχει Υγεία – Παιδεία – Ασφάλεια συνεχίζεται και πληρώνουμε και τα τρία όχι πλέον με ευρώ αλλά με αίμα.

Αλλά σε μια χώρα που καλλιέργησε για χρόνια τη νοοτροπία «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;» και κατάργησε κάθε έννοια σεβασμού σε οτιδήπ

Keywords
Τυχαία Θέματα