Ιρλανδός ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ με ΚΑΡΥΔΙΑ Τσακίζει τον Τραπεζίτη της ΕΚΤ.

15:12 15/7/2012 - Πηγή: Olympia

Σημείωση Olympia. Συγκρίνετε τον Ιρλανδό δημοσιογράφο με αρκετούς δικούς μας αγιογράφους της εξουσίας από τα “Ελληνικά” ΜΜΕ. Οι ίδιοι αυτοαποκαλούνται…..δημοσιογράφοι.

Του Τάσου Θωμά από τον Τύπο της Θεσσαλονίκης

Την περασμένη Τετάρτη, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης σχολίασε χλευαστικά την δημοσιογραφική ικανότητα των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη,

για την συνέντευξη στον Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, μέσω Twitter έγραψε «Πρωινή Ενημέρωση και Κούλογλου, πρέπει να διδάσκονται στις σχολές δημοσιογραφίας για την διεισδυτικότητα των ερωτήσεών τους». Με αφορμή, λοιπόν, την κριτική που έλαβαν οι εν λόγω δημοσιογράφοι επειδή άφησαν τον Α. Τσίπρα να μιλήσει, κάτι που γίνεται με όλες τις συνεντεύξεις των αρχηγών κομμάτων, θυμηθήκαμε την εκπληκτική παρέμβαση Ιρλανδού δημοσιογράφου Vincent Browne στην συνέντευξη Τύπου του τραπεζίτη της ΕΚΤ Klaus Masuch, ξεγυμνώνοντας τις πολιτικές της Τρόικας και αφήνοντας άφωνο τον κ. Masuch. Διαβάστε αναλυτικά τι συνέβη στις 19 Ιανουαρίου και σκεφτείτε τι θα είχε γίνει αν Έλληνας δημοσιογράφος έκανε αυτές τις ερωτήσεις στον κ. Ασμούσεν ή στον κ. Ράιχενμπαχ. Μάλλον θα είχε απελαθεί από τη χώρα για πρόκληση διπλωματικού επεισοδίου.

Ακολουθεί το περιστατικό αναλυτικά:

Masuch: Από το εύρος συζητήσεων στην Ιρλανδία και την κατανόηση της οικονομικής πολυπλοκότητας που αναπτύσσεται κοιτώντας την Ιρλανδία και τον διάλογο. Αλλά επίσης, όταν έρχομαι από το αεροδρόμιο και συναντώ κάποιον οδηγό ταξί βλέπω ότι είναι ιδιαίτερα ενημερωμένοι (γέλια) και νομίζω ότι είναι ένα καλό σημάδι, πως γίνεται ένας ανοικτός διάλογος… είναι μια δύσκολη διεργασία προσαρμογής αλλά υπάρχει μια ανοικτή διαμάχη όπου οικονομικές διαφωνίες έχουν βασικό ρόλο και νομίζω πως έτσι πρέπει να είναι.

Browne: Ο οδηγός ταξί, σας είπε επίσης ότι οι Ιρλανδοί είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν δισεκατομμύρια ευρώ σε μη εγγυημένους ομολογιούχους, για χρέη που οι Ιρλανδοί δεν έχουν ουδεμία σχέση, κυρίως για να διασφαλίσουν τη φερεγγυότητα των Ευρωπαϊκών τραπεζών; Και αν ο οδηγός ταξί σας είχε κάνει αυτήν την ερώτηση ποια θα ήταν η απάντησή σας;

Αυτή είναι η πρώτη μου ερώτηση.

Παρεμβαίνει η συντονίστρια της συνέντευξης Τύπου.

Συντονίστρια: Μπορούμε να έχουμε το ζεύγος ερωτήσεων; Μπορείτε να κάνετε τη δεύτερη ερώτηση;

Browne: Η δεύτερη ερώτηση είναι εντελώς διαφορετική και μπορεί να είναι επακόλουθη της πρώτης αν ο κ. Masuch δεν δώσει μια απάντηση που να διαφωτίζει πλήρως τον οδηγό ταξί.

Η συντονίστρια: Μπορώ τότε να σας ζητήσω να δώσετε δίπλα το μικρόφωνο και θα επιστρέψουμε σε εσάς με τη δεύτερη ερώτηση.

Browne: Αν δεν σας πειράζει, αυτό είναι ένας τρόπος υπεκφυγής και θα προτιμούσα να μην γίνει έτσι. Έχουμε μια παράδοση στην Ιρλανδική δημοσιογραφία, να καταδιώκουμε θέματα και όταν κάποιος δεν απαντάει εμείς συνεχίζουμε και ελπίζω αυτή η παράδοση να γίνει σεβαστή σε αυτήν την περίπτωση. Μπορείτε λοιπόν να απαντήσετε;

Masuch: Είχα απαντή

Keywords
Τυχαία Θέματα