Η τραγική ιστορία του Ανδρέα Εμπειρίκου. Νεκρός 25 ετών σε διαμέρισμα στο Μανχάταν.

15:46 7/12/2011 - Πηγή: Olympia

«Εφυγε» νέος, ωραίος, πλούσιος και ατυχής!

Βρέθηκε νεκρός σε σπίτι στο Μανχάταν ο Ανδρέας Εμπειρίκος

Λένε πως ένα διάσημο επώνυμο είναι βαριά κληρονομιά. Στη δική του περίπτωση τα διάσημα επώνυμα ήταν πολλά. Ο Ανδρέας Αγά Χαν Εμπειρίκος ήταν γιος του Βασίλη Εμπειρίκου, της πασίγνωστης ελληνικής εφοπλιστικής οικογένειας και μίας πριγκίπισσας, της Γιασμίν Χαν, γόνου της βαθύπλουτης οικογένειας Αγά Χαν, που ηγείται πνευματικά της σέκτας των Ισμαηλιτών μουσουλμάνων. Υπήρξε εγγονός της σταρ Ρίτας Χέιγουορθ,

αναμφίβολα μίας από τις «πριγκίπισσες» του Χόλιγουντ. Αλλά και συνονόματος και μέλος της οικογένειας του μεγάλου Ελληνα υπερρεαλιστή ποιητή, Ανδρέα Εμπειρίκου.

Η οικογενειακή του ιστορία είναι γεμάτη από φήμη, πλούτη αλλά και ικανό μερίδιο δυστυχίας. Δεν είναι βέβαιο αν ήταν κάποια οικογενειακή «κατάρα» ή το δικό του άτυχο άστρο που τον οδήγησε στον θάνατο στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν. Ηταν μόνο 25 χρονών.

Η σορός του νεαρού ανακαλύφθηκε την Κυριακή στο ιδιόκτητο διαμέρισμά του στην περιοχή Τσέλσεα του Μανχάταν από τον φίλο του Ααρον Εντουαρντς, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα «New York Post» πως τον επισκέφθηκε γιατί είχε ανησυχήσει, καθώς ο νεαρός Εμπειρίκος είχε παραλείψει να εμφανιστεί σε μία σειρά υποχρεώσεών του. Τον βρήκε νεκρό με μία πλαστική σακούλα στο κεφάλι και οι πρώτες ιατροδικαστικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για θάνατο από ασφυξία. Φαίνεται πως εξετάζεται η εκδοχή της αυτοκτονίας. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της «Village Voice» Μάικλ Μούστο, ο νεαρός είχε ήδη κάνει μία απόπειρα αυτοκτονίας στο παρελθόν, ενώ μπαινόβγαινε σε κλινικές αποτοξίνωσης επί σειρά ετών προκειμένου να αντιμετωπίσει πρόβλημα ναρκωτικών. Πάντως, στο διαμέρισμά του δεν βρέθηκε κάποιο σημείωμα προς τους οικείους του, ενώ τις τελευταίες μέρες πριν από τον θάνατό του φέρεται να είχε καλή διάθεση και να προγραμματίζει ένα ταξίδι στο Λονδίνο.

Ο εγγονός της Ρίτας Χέιγουορθ ήταν ένας ευπαρουσίαστος, λαμπερός νεαρός, με σπουδές ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Φόρνταμ, εργαζόταν ως στέλεχος πωλήσεων στη Virgin Atlantic και είχε αναλάβει φιλανθρωπική δράση υπέρ των αστέγων, των φορέων του AIDS, καθώς και στα πλαίσια της οργάνωσης Ενωση Αλτσχάιμερ. Μιας οργάνωσης που είχε συστήσει η μητέρα του Γιασμίν για να βοηθήσει τους ασθενείς με τη νευροεκφυλιστική ασθένεια, από την οποία υπέφερε στα τελευταία χρόνια της ζωής της η γιαγιά του Ρίτα Χέιγουορθ. Πάντως, δεν έλειψαν και τα δημοσιεύματα που υποστήριζαν πως ο νεαρός διέθετε κι άλλες πλευρές. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα υποστήριξε η «Daily News Gatecrasher» το 2007, ο Ανδρέας Εμπειρίκος χρησιμοποιούσε ψευδώνυμο προκειμένου να ανεβάζει πορνογραφικά βίντεο στο δίκτυο Xtube.

Πολλά χρόνια πριν ο Τύπος αναζητήσει «σκελετούς στην ντουλάπα» του άτυχου Ανδρέα, τίποτα στην οικογενειακή ιστορία δεν προδίκαζε μια σειρά από επακόλουθες τραγωδίες. Ηταν 1949 και η διάσημη σταρ του Χόλιγουντ Ρίτα Χέιγουορθ, «αντικείμενο» του πόθου για εκατομμύρια άνδρες, η  οποία είχε χωρίσει πρόσφατ

Keywords
Τυχαία Θέματα