Η ομιλία του Πάνου Καμμένου στην ΚΟ και ΔΕ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Σήμερα κάνουμε την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Διοικούσας Επιτροπής, προκειμένου να εξαγγείλουμε πρώτα απ’ όλα το Ιδρυτικό Συνέδριο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Θέλω να θυμίσω δυο τρία πράγματα. Πρώτα απ’ όλα ότι το Ιδρυτικό αυτό Συνέδριο θα έπρεπε να γίνει πολύ πιο νωρίς. Θα έπρεπε να είχε γίνει όπως είχαμε δεσμευτεί, περίπου το Σεπτέμβριο. Όμως ο οικονομικός αποκλεισμός που

μας έχουν κάνει οι σημερινοί συγκυβερνώντες απαγορεύοντας ουσιαστικά να εφαρμοστεί η συνταγματική διάταξη που ορίζει την ποσόστωση που θα πρέπει τα κόμματα να παίρνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό απαγόρευσε μέχρι σήμερα να γίνει το Συνέδριο.

Δεν έχει αλλάξει αυτή η κατάσταση ακόμα. Δεν έχουμε πάρει την ετήσια επιχορήγηση ούτε του 2012 την οποία πλέον τη διεκδικούμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ούτε έχουμε πάρει έστω και μια ταμειακή διευκόλυνση τεσσάρων μηνών από τράπεζες για τη επιδότηση του 2013.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς δεν πρέπει παρ’ όλα αυτά να προχωρήσουμε στο Συνέδριο. Ένα Συνέδριο το οποίο ουσιαστικά θα καθορίσει  το καταστατικό των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τον τρόπο λειτουργίας και θα εκλέξει τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τον Γενικό Γραμματέα και όλες τις δομές εκείνες του Εθνικού Συμβουλίου που μέσα από το καταστατικό θα διοικείται το Κίνημα.

Αναλαμβάνω λοιπόν αυτή τη δέσμευση την οποία είχαμε πάρει δημόσια να οργανώσουμε το Συνέδριο με δεδομένο ότι όλοι πλην των εκλεγμένων βουλευτών βεβαίως που έχει επιλέξει ο ελληνικός λαός είμαστε προσωρινοί μέχρι τη διεξαγωγή του Συνεδρίου.

Προτείνω τις ημερομηνίες διεξαγωγής του Συνεδρίου την 27η, 28η και 29η Απριλίου (το Σαββατοκύριακο δηλαδή πριν το Πάσχα), με προσυνεδριακές διαδικασίες οι οποίες θα γίνουν στις 13 περιφέρειες της χώρας και θα λάβουν μέρος όλα τα εγγεγραμμένα μέλη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Οι θέσεις μας, οι θέσεις του Κινήματος, ενός Κινήματος το οποίο έγινε από μια πρωτοβουλία πολιτών δικαιώνονται κάθε μέρα που περνά. Η πρότασή μας, η οποία στηρίζεται στην Ιδρυτική Διακήρυξη, η Εθνική Αντιπρόταση είναι μια πρόταση εθνικής πολιτικής, εθνικής στρατηγικής, η οποία πλέον αντιλαμβάνονται όλοι ότι είναι η μόνη εφαρμόσιμη πρόταση.

Έχουμε δικαιωθεί σε όλες μας τις θέσεις. Βλέπουμε ότι τώρα πια δεν μιλάμε μόνο εμείς για καταγγελία του μνημονίου. Μιλάμε ίσως μόνο εμείς στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό, αλλά η καταγγελία του μνημονίου και η διαγραφή του χρέους, του επονείδιστου και επαχθούς χρέους, είναι μια πολιτική την οποία σιγά-σιγά τη δέχονται οικονομολόγοι απ’ όλο τον κόσμο.

Απέναντί μας έχουμε ένα κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που έχει αυτή τη στιγμή εκλέξει τον πρωθυπουργό, που έχει μετατραπεί σε μια Πολιτική Άνοιξη και ένα κόμμα το οποίο ουσιαστικά προετοιμάζει την αποδοχή από τον ελληνικό λαό της ομοσπονδοποίησης της Ευρώπης και της κατάλυ

Keywords
Τυχαία Θέματα