Η ομιλία του Γιώργου Αναγνωστάκου στην αντιμνημονιακή εκδήλωση – Σκληρή απάντηση από τον Θύμιο Λυμπερόπουλο.

Καλή και αντρίκια η ομιλία του Γιώργου Αναγνωστάκου, εμπνευστή της αντιμνημονιακής επιτροπής. Διαβάστε την και θα καταλάβετε.

Η σκληρή απάντηση του Θύμιου Λυμπερόπουλου δεν αναφέρεται στον Γιώργο Αναγνωστάκο αλλα σε ένα παράπλευρο συμβάν που ήταν και η αιτία της απουσίας του και αφορά τον Γιάννη Μανώλη και δύο στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά. Θα την δημοσιεύσουμε σε λίγο.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ  ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2011

Aγαπητοί

φίλοι,

ευχαριστώ εκ μέρους  της Οργανωτικής Επιτροπής της αποψινής μας εκδήλωσης, για την ανταπόκριση σας στην πρόσκληση μας αυτή, να βρεθούμε όλοι απόψε εδώ και χαίρομαι που βλέπω αγωνιστές της ΝΔ από όλους τους μαζικούς χώρους.

`Οπως γράφουμε και στην πρόσκληση μας, με τους περισσότερους από σας βρεθήκαμε σε πλατείες και σε δρόμους σε συγκεντρώσεις και σε πορείες, σε ειρηνικές πολιτικές λαїκές εκδηλώσεις και διαδηλώσεις, ενάντια στο μνημόνιο και στην κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Μας ένωσαν και μας ενώνουν οι αρχές μας κι οι ιδέες μας και η αταλάντευτη στάση μας, απέναντι σε μια εθνοκαταστροφική πολιτική.

Ποτέ δεν κρύψαμε που ανήκουμε. Αντίθετα με θαρραλέα φωνή βροντοφωνάξαμε ότι ανήκουμε στη μεγάλη φιλελεύθερη πατριωτική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, ότι πιστεύουμε στο κοινωνικό φιλελευθερισμό όπως καθορίσθηκε από τα Συνέδρια της ΝΔ, ότι κινούμαστε στο χώρο της Λαїκής Δεξιάς.

Η Λαїκή Δεξιά είναι γέννημα θρέμμα της κοινωνίας, είναι σπλάχνο από τα σπλάχνα του Λαού.

Και τη ταυτότητα του λαїκοδεξιού την παίρνεις στις πλατείες και στους δρόμους, στους αγώνες, στους εργασιακούς χώρους, στα σχολεία, στα συνδικάτα, στις γειτονιές, στους χώρους αντιπαράθεσης, στους χώρους της δουλειάς και της παραγωγής.

Είναι τίτλος πολιτικής τιμής κι αξίας, βαρύ πολιτικό ένσημο, που κερδίζεται με χρόνια, συνέπεια και αγώνες και δεν κυκλοφορεί σε κομματικές μπουτίκ, σε προστατευόμενους και φυλασσόμενους χώρους και σε κοσμικές εκδηλώσεις life style.

Για όλους εμάς Λαїκή Δεξιά σημαίνει συμμετοχή στη κοινωνία, σημαίνει εργασία, σημαίνει αρχές,  σημαίνει παραγωγικές δυνάμεις, σημαίνει αγάπη για την πατρίδα και το `Εθνος.

Γιατί Λαїκή Δεξιά και Πατριωτικές Δυνάμεις είναι οι δύο όψεις ενός νομίσματος, είναι έννοιες ταυτόσημες, είναι ιστορία και παράδοση, είναι η πολιτική διαθήκη των προηγούμενων γενιών του `Επους του 1940, της Εθνικής Αντίστασης, των πατριωτικών δυνάμεων που κράτησαν την Ελλάδα ελεύθερη και δημοκρατική, είναι η πολιτική και οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας την οκταετία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, είναι η συμμετοχή στον αντιδικτατορικό αγώνα, είναι η δημοκρατική αποκατάσταση της μεταπολίτευσης του Κων/νου Καραμανλή, είναι οι αρχές του ριζοσπαστικού και κοινωνικού φιλελευθερισμού των Συνεδρίων της ΝΔ.

Είναι η κυρίαρχη ιδεολογία με κέντρο τον άνθρωπο και η παντοδύναμη πολιτική πρακτική με ηθική, στο χώρο της κεντροδεξιάς,

Keywords
Τυχαία Θέματα