Η φωνή της Ελληνίδας.

07:06 23/1/2012 - Πηγή: Olympia

Αγαπητό σάιτ Ολυμπία
Είμαι μία Ελληνίδα πολίτης που προβληματίζεται και υποφέρει από αυτά που βλέπει να συμβαίνουν τα δύο τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας.
Σε διαβάζω πολύ καιρό , δεν σου έχω γράψει όμως ποτέ μέχρι τώρα.
Σήμερα αποφάσισα να σου γράψω γιατί η αγανάκτηση και ο θυμός μου έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Είμαι εκπαιδευτικός σε μια μικρή επαρχιακή πόλη.
Το Καστέλλι Κισάμου Χανίων. Προ ημερών έλαβα μια πρόσκληση από τον τοπικό ΕρυθρόΣταυρό για κοπή πίταςσήμερα στο Ενοριακό Κέντρο του Αγίου Σπυρίδωνα. (Μιας μικρής εκκλησίας της πόλης μας.)
Με την ευκαιρία της κοπής της

πίτας οι κυρίες του ΕΣ είχαν προσκαλέσει να μιλήσει για θέμα κοινωνικό-παιδαγωγικό ένα αξιόλογο συνάδελφό μου και σκέφτηκαότι άξιζε τον κόπο να πάω να τον ακούσω.
Πήγα λοιπόν, η ομιλία είχε ξεκινήσει, κόσμος πολύς με δυσκολία βρήκα μια καρέκλα να
καθίσω. Όσο άκουγα τον αξιόλογο συνάδελφό μου παρατηρούσα ότι στο κεντρικό τραπέζι των επισήμων στο βάθος της αίθουσας, μαζί με το δεσπότη τους ιερείς και άλλες αρχές σε περίοπτη θέση κάθονταν και οι 3 βουλευτές του νομού Χανίων επισήμως ενδεδυμένοι και χαμογελώντας αυτάρεσκα στο κοινό. Μετά την ομιλία του εκπαιδευτικού συναδέλφου μου άρχισαν να παίρνουν διάφοροι το λόγο μεταξύ των οποίων και ο τέως βουλευτής ΠΑΣΟΚ Χανίων και νυν Δήμαρχος Μανόλης Σκουλάκης ο οποίος μεταξύ άλλων είπε για το σοβαρό φιλανθρωπικό έργο πουκάνει στην πόλη των Χανίων για την αντιμετώπιση της κρίσης, όπως τα συσίτια και το κοινωνικό παντοπωλείο.
Όλα αυτά φορώντας το πανάκριβο και πολυτελέστατο κουστούμι του και ενώ τον περίμενε έξω από το ενοριακό κέντρο η λιμουζίνα του σκούρα μπλε με φιμέ τζάμια και τον οδηγό μέσα.
Για λόγους σεβασμού προς το φίλο και συνάδελφό μου για τον οποίο πήγα στην εκδήλωση δεν πήρα το λόγο για να πω ότι μια ευνομούμενη πολιτεία οφείλει πρωτίστως να διασφαλίζει την αξιοπρέπεια και την επιβίωση των πολιτών της ώστε αυτοί να μη χρήζουν φιλανθρωπίας και ο κ. βουλευτής ως Έλληνας πολιτικός-30 χρόνια στο κοινβούλιο-
γι΄αυτό έπρεπε να εργάζεται πρώτ΄απ΄όλα έτσι ώστε αυτοί να μην ξεπέφτουν στην ανάγκη να εκλιπαρούν για την επιβίωσή τους μέσω συσιτίων και κοινωνικών παντοπωλείων.Δεν είπα τίποτα για να μη χαλάσω την ωραία ατμόσφαιρα. Έβλεπα στο βάθος ακριβώς απέναντί μου τον κ. Δαμιανάκη κι αυτό βουλευτή Χανίων με καταγωγή από τη μαρτυρική Κάντανο. Το ηρωικό χωριό του Νομού μας το οποίο έκαψαν οι Γερμανοί και εκτέλεσαν τους άντρες του.
Πώς να αισθάνονται άραγε οι απόγονοι των Ελλήνων αυτών
πατριωτών βλέποντας ένα συμπατριώτη τους να υπογράφει σήμερα και να παραχωρεί την εθνική μας κυριαρχία στους Γερμανούς? Σηκώθηκα από την καρέκλα μου, πήρα τα πράγματά μου και προχώρησαπρος το τραπέζι των επισήμων. Χαιρέτισα μόνο το συνάδελφό μου από όλο αυτό το συφερτό, του ευχήθηκα για το νέο έτος και του τόνισα ότι ήρθα στην εκδήλωση μόνο για το χατίρι του και έφυγα. Οι υπόλοιποι παρακαθήμενοι με κοίταζαν με περιέργεια και απορία.

Με τιμή
Ε Π

Keywords
Τυχαία Θέματα