Η Ελλάδα είναι καταδικασμένη, όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη

17:33 20/6/2012 - Πηγή: Olympia
Από τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα προκύπτει ότι οι φιλοτροϊκανές δυνάμεις έχουν νικήσει, αλλά με διαφορά στήθους. Από τα μέσα ενημέρωσης προέρχεται η πληροφορία ότι το φιλοτροϊκανό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα έχει περίπου 130 έδρες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο των 300 εδρών, ενώ το ΠΑΣΟΚ (το άλλο φιλοτροϊκανό κόμμα) θα έχει περίπου 33 έδρες. Τα δύο αυτά κόμματα εναλλάσσονται κατ’ αποκλειστικότητα στην εξουσία στην Ελλάδα
επί δεκαετίες, και όλα δείχνουν ότι πρόκειται να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού, με το πρόσχημα ότι μια τέτοια κυβέρνηση θα κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες είναι πιθανό να δούμε τις χρηματοπιστωτικές αγορές σε όλο τον κόσμο να οργανώνουν ξέφρενο γλέντι. Αλλά η αλήθεια παραμένει: τίποτα δεν έχει αλλάξει στην πραγματικότητα, αφού η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε τέλμα.Η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά περίπου 25 % τα τελευταία 4 χρόνια, και από σήμερα εξασφαλίζεται η πορεία της χώρας προς την άβυσσο, εκεί όπου ήδη βάδιζε. Η λιτότητα θα συνεχίσει να διαβρώνει ανελέητα ό,τι απέμεινε από την ελληνική οικονομία και το κεφάλαιο θα εξακολουθήσει να δραπετεύει από τη χώρα με ταχύτατους ρυθμούς. Η Ελλάδα εξακολουθεί να πνίγεται στα χρέη, πλήρως εξαρτημένη από την εξωτερική βοήθεια που της χορηγείται υποτίθεται για να αποφύγει την πτώχευση. Εν τω μεταξύ, η κατάσταση στην Ισπανία και την Ιταλία επιδεινώνεται σε επικίνδυνο βαθμό. Μας δίνει, επομένως, αυτή η εξίσωση λόγους να αισιοδοξούμε;

Αυτή τη στιγμή βλέπουμε το μείγμα για την “απόλυτη θύελλα” να αναπτύσσεται στην Ευρώπη. Πέφτει μαχαίρι στις δημόσιες δαπάνες σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο, η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ έχει σφίξει μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο, ενώ νέοι κανονισμοί και επιδεινούμενες οικονομικές συνθήκες υποχρεώνουν αρκετές μεγάλες τράπεζες να μειώσουν τον δανεισμό. Η μυρωδιά του πανικού είναι ήδη παντού στον αέρα που αναπνέουμε.

Αν δεν αλλάξει κάτι, και μάλιστα άμεσα, η κατάσταση θα εξακολουθήσει να επιδεινώνεται.

Ας δεχθούμε προς το παρόν (με επιφυλάξεις) ότι τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα εξασφαλίζουν την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ – τουλάχιστον για τώρα.

Αλλά είναι αυτό λόγος να πανηγυρίζουν οι Έλληνες;

Αυτή τη στιγμή, το επίσημο ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα είναι περίπου 22 % . Οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να κλείνουν με καταιγιστικό ρυθμό και ο δείκτης των αυτοκτονιών έχει αγγίξει σημείο αιχμής.

Μέχρι στιγμής αυτό το μήνα, περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα έχουν κάνει φτερά από τις ελληνικές τράπεζες. Το σύνολο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Εν τω μεταξύ, οι κυβερνώντες την Ελλάδα εξακολουθούν συστηματικά να προκαλούν την συσσώρευση όλο και περισσότερου χρέους εις βάρος της χώρας. Το έλλειμμα προϋπολογισμού για το 2012 θα αγγίξει το 7 % του ΑΕΠ.

Οι Έλληνες πήγαν στις κάλπες και ψήφισαν μια από τα ίδια.

Μήπως έχουν χάσει τα λογικά τους;

Ένα γνωστό απόφθεγμα λέει ότι “ο ορισμός της τρέλας είνα

Keywords
Τυχαία Θέματα